Jacquart Rosé, pullo pienempään tarpeeseen

Viimekertaisessa Täydellinen viikonloppu -postauksessani vihjailin, että kertoisin eräässä kuvassa vilahtavasta samppanjasta lisää. Tässä se huiman salaisuuden paljastus nyt sitten tulee: kyseessä oli Jacquart Rosé, jota Alko myy puolikkaina pulloina 19,96 euron hintaan.

Tapanani on avata puolikas pullo sellaisina (viikonloppu)iltoina, kun avomies ei ole jakamassa kanssani kokonaisen viinipullon taakkaa. Näihin iltoihin kuuluu perinteisesti samppanjan lisäksi pizza tai avokadopasta (omalla reseptilläni, toim. huom.) ja ranskalainen draamaelokuva. Niin myös tällä kertaa.

Puolikkaiden pullojen osalta valikoimat ovat yleismaailmallisesti melkoisen nihkeitä, joten useimmiten päädyn puolikasta etsiessäni tuttuun Pannierin puolikkaaseen (16,56 € Alkossa).

Jacquart Rosé, pizza ja ranskalainen elokuva - www.blancdeblancs.fi
Pizza della Bianco di Bianco: tomaattia, osterivinokasta, tryffelillä maustettua buffalomozzarellaa ja rucolaa. Bene!
Jacquartin rosé oli minulle ihan uusi tuttavuus, joten ajattelin kokeilla putelia silläkin riskillä, että se tuskin sopisi ruoaksi valmistamani pizzan kanssa. Tässä olin täysin oikeassa - osterivinokkailla ja tryffelimozzarellalla täytetty pizza ei ollut rosésamppanjalle ideaali kumppani. Pitäisikö minun nyt perua sanani siitä, että samppanja sopii kaiken kanssa?

Jacquart Rosé on kauniin rosénpunainen, pienihappoinen ja erittäin kuiva samppanja. Mausta löytyy punaisia marjoja, mutta tällä kertaa mennään kirpeämpien marjojen puolelle eikä puhuta niinkään mansikasta tai vadelmasta. Samppanja jättää suuhun mukavan moussemaisen suutuntuman, mikä luo hauskan kontrastin juoman lähes pähkinäisen paahteisuuden kanssa.

Kyseinen rosésamppis on mukava tuttavuus, ja se sopisi mainiosti brunssijuomaksi tai esimerkiksi lohisalaatille. Yleensä tykkään enemmän valkoisista kuin rosésamppanjoista, eikä tämäkään kiilannut listani kärkeen. Jacquartin tuotos pääsee kuitenkin todennäköisesti toistekin leffailtojeni juomaksi, mutta tällöin ruoaksi valikoituu muuta kuin pizzaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti