Matka viinimaailman ympäri

Joskus illallisella on hauska maistella saman alueen viinejä ja teemoittaa ruoka sen mukaan. Toisinaan taas tekee mieli juoda toisistaan merkittävästi eroavia viinejä eri puolilta viinimaailmaa. Kokeilimme Maison de Blancsissa taannoin kahden viinin kontrastidinneriä, jossa myös ruoat poikkesivat toisistaan merkittävästi.

Ensin lohitartarin kanssa avattiin viime vuonna Australiasta ostettu Hay Shed Hill Chardonnay 2011 Margaret Riverin alueelta. Tämän jälkeen saksanhirven kruunukyljysten kera maisteltiin bordeaux'lainen Le Baron de Brane 2009.

Le Baron de Brane 2009 ja Hay Shed Hill Chardonnay 2011 - www.blancdeblancs.fi


Nämä kaksi viinä tulevat lähes vastakkaisilta puolilta viinimaailmaa, ja ne olivatkin tyyliltään harvinaisen erilaiset. Hay Shed Hill on savuisen tamminen Chardonnay, jonka kehutaan olevan yksi Margaret Riverin parhaista hintalaatu-suhteen rypälelajikkeensa edustajista. Savuisuuden alta viinissä on selkeästi tunnistettavia persikan aromeita, ja viinin elementit pysyvät hyvin kasassa mineraalisen hapokkuuden ansioista. Tammisuus on hyvin aisoissa ja sen ansiosta viini oli hieno match raikkaalle, korianterilla ja limellä maustetulle lohelle.

Le Baron de Brane on puolestaan hekumallisen pehmeä ja kirsikkainen viini. Juoma on täyteläinen ja mukavan mausteinen sekä miellyttävän pehmeätanniininen, siis poikkeuksellisen soveltuva kumppani lähes makean hedelmäiselle saksanhirven lihalle. Myös uunissa ihanasti makeutunut myskikurpitsa nautti Le Baron de Branen seurasta.

Yhden illallisen aikana voi helposti matkustaa ympäri koko viinimaailman. Tällöin ongelmaksi muodostuu lähinnä se, että nautiskelijaan iskee kova viinimatkakuume - Margaret River ja Bordeaux ovat kumpainenkin alueita joihin allekirjoittanunt ei (ainakaan vielä) ole päässyt tutustumaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti