Nicolas Feuillatte + Finnair = totta

Viime torstaina Finnair Travel Retail ja Nicolas Feuillatte järjestivät Ravintola Olossa illallisen Finnairin uuden talon samppanjan kunniaksi. Sinivalkoisten siipien suojassa on viimeisten 15 vuoden ajan saanut nauttia Joseph Perrierin viineistä, mutta nyt Finnair on siirtynyt Nicolas Feuillatten aikakauteen.

Kutsuvierasjoukko maisteli aluksi talon samppanjaa, eli Nicolas Feuillatte Brut Grande Réserveä. Tämä kyseinen juoma on nimenomaan se, jota nautitaan lennoilla ja Finnairin loungessa Helsinki-Vantaalla.

Ravintola Olo, Finnairin Business Class menu ja Nicolas Feuillatten samppanjat - www.blancdeblancs.fi
Lautasella munaa ja artisokkaa, lasissa Feuillattea neljää eri sorttia. Huonomminkin voi iltaa viettää.
Aperitiivien jälkeen siirryttiin maistelemaan menua, joka oli kutakuinkin sama, kuin Olon keittiömestari Pekka Terävän Finnairille luoma Business Class menu. Alkuun maistoimme Brut Grande Réserven ja Brut Chardonnay 2005:n (siis Blanc de Blancsin) kanssa Rørvikin lohta ja karviaista sekä perään luomukananmunaa kera maa-artisokan. Seuraavasssa kaadossa lasiin ilmestyivät Cuvée 225 Rosé 2006 ja Palmes d'Or 2002, ja niiden ruokakumppanina maistelimme vasikkaa ja huipputrendikästä lehtikaalia. Ennen tyrnijälkkäriä kokeilimme vielä miten samppanjat sopivat kotimaisten juustojen kanssa. Kolatun Juustolan Valma lehmänmaitobrie ja Brut Chardonnay vetivät juusto-samppanja -yhdistelmien osalta pisimmän korren.

Herkuttelun lomassa opin myös muutaman kiinnostavan faktan, kuten sen, että yläilmoissa ilmanpaine vaikuttaa samppanjaan siten, että kuplat häviävät nopeammin, joten lennoilla tarjoiltavilta samppanjoilta vaaditaan keskimääräistä tiukempia kuplia. Nicolas Feuillatte täytti Finnairin laatuvaatimukset ja vakuutti myös kuplakestävyydellään. Toiseksi opin sen, että vasta 1970-luvulla perustettu Nicolas Feuillatte on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa maailman samppanjamarkkinoilla. Feuillatten edustajien mukaan talo on brändimittausten perusteella maailmalla kolmanneksi arvostetuin samppanjantuottaja.

Nicolas Feuillatte Brut Grande Réserve, Brut Chardonnay 2005, Cuvée 225 Rosé 2006 ja Palmes d'Or 2002 - www.blancdeblancs.fi
Illan päätähdet rivissä valmiina aplodeille esityksen jälkeen.
Olen aiemminkin tykännyt Nicolas Feuillatten tyylistä, mutta nyt pääsin maistamaan itselleni uusia tuttavuuksia. Brut Grande Réserve on kermainen, mutta silti raikas ja sopivan hapokas paahteinen samppanja. Brut Chardonnay on mineraalinen ja hapokas Blanc de Blancs, joka on enemmän valkoisen tyylin raikkaaseen ja eleganttiin suuntaan nojaava. Cuvée 225 Rosé on todella poikkeuksellinen samppis, sillä se on - kuten Finnairin Retail Sales Manager Mika Vanne totesi - kuin Burgundn punaviini hapoilla. Todella viinillinen rosé ihastutti allekirjoittaneen täysin. Viimeisenä pääsimme maistamaan talon prestige cuvéeta, Palmes d'Oria. Huomiota herättävän pullon sisältä paljastuu hienostuneen raikas ja hyvärakenteinen samppanja, jossa on puolet Chardonnayta ja puolet Pinot Noiria.

Business Class menun talon samppanjan kanssa nauttineena myhäilen tyytyväisyydestä, että olen kerännyt matkoiltani paljon Finnairin pisteitä. Nyt pääsen upgradeamaan itseni seuraavalle matkalle parempien tarjoilujen piiriin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti