Pääsiäisviini

Lähdin miettimään pienessä päässäni, mitä viiniä suosittelisin pääsiäispöytään. Keksin vain yhden vaihtoehdon, ja sellaisen käsiinsä saaminen pääsiäseksi on mitä suurimmassa määrin haastava tehtävä. Lampaalle ainoa järkevä juomakumppani on libanonilainen Château Musar, jota hehkutin hiljattaisessa postauksessani Lammasta ja Musaria Dubaissa. Suosittelisin lämpimästi juuri Dubaissa maistamaani vuosikertaa 1999, mutta sitä ei taida Suomesa olla saatavilla, joten nuorempikin vuosikerta käy paremman puutteessa.

Château Musar 2005 löytyy Alkosta, mutta ainoastaan tilausvalikoimasta. Pääsiäiseksi pullo ei valitettavasti siis enää ehdi, mutta suosittelen vahvasti tilaamaan pullon ja nauttimaan pääsiäislampaan viinin kanssa myöhemmin. Musaria on yleensä ollut saatavilla myös Heathrow'n lentokentän tax freessä, jossa hinta on tyypillisesti ollut edullisempi kuin Alkon 35,80 €.

Château Musar 1999 - www.blancdeblancs.fi


Korkea hinta Musarista on täysin perusteltu, sillä tämän kaltaiseen viiniin et taatusti törmää missään muualla. Musar jakaa mielipiteitä, mutta vaikka viinistä ei pitäisikään, tulisi kaikkien viinistä kiinnostuneiden vähintään viiniyleissivistyksen nimissä maistaa kyseistä tuotetta.

Jos pääsiäspöytään kuitenkin haluaa jotain muuta viiniä kuin Musaria, suosittelen kokeilemaan rosésamppanjaa. Esimerkiksi tyylikkään briossinen Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut (69,90 € vakiovalikoima) on erilainen vaihtoehto pääsiäispöytään. Varmuuden vuoksi kaappiin kannattaa ehkä kuitenkin varata pullo perushyvää punkkua, rosésamppanja lihan kanssa ei ole välttämättä kaikkien ruokavieraiden mieleen.

Oikein maistuvaa pääsiäistä, joitpa sitten pääsiäisateriasi kanssa mitä tahansa!

2 kommenttia:

  1. Musaria on näkynyt ainakin Arkadian Alkon hyllyissä melkeinpä jatkuvasti, minkä lisäksi on viini tullut ilahduttavan säännöllisesti bongattua monista muistakin pk-seudun myymälöistä. Ärsyttävää vain on se, ettei Alkon tilausvalikoiman myymäläsaldoa haluta jostain mystisestä syystä näyttää Alkon sivuilta, vaan tavan tallaajan pitää aina lähteä erikseen kysymään sitä lähi-Alkosta myyjältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvelinkin, että Musaria mahdollisesti Arkadiasta löytyy. Koska sitä ei pysty todentamaan ilman että käy paikan päällä, en viitsinyt lähteä spekuloimaan. Itse olen moneen kertaan ihmetellyt miksi tilausvalikoiman myymäläsaldoa tosiaan voi netistä selvittää. Se vasta olisi sitä palvelua, josta Alko niin vaahtoaa.

      Poista