Rieslingtaivas

Juuri sopivasti ennen Berliinin-matkaani Saksan Viinitiedotus järjesti Vanhalla Ylioppilastalolla crash coursen saksalaisten viinien maailmaan. Riesling & Co World Tour 2014 kertoi minulle, että olen matkustamassa Rieslingtaivaaseen. Berliini ei ehkä kuulu Rieslingin unelmamaailman kärkijoukkoon, mutta eiköhän sen kokoisesta kaupungista löydy jokin ihan kiva saksalaisia Riesling-viinejä myyvä liike. Ja ehkäpä jostakin baarista saa näitä viinejä ostaa jopa laseittain maisteltavaksi.

Viinitapahtumassa viinejään oli esittelemässä sekä Suomessa ja Alkossa tarjolla olevia viinitaloja että maassamme huonosti saatavilla olevien taloja.

Weingut Peter Jakob Kühnin valikoima Saksan Viinitiedotuksen tilaisuudessa - www.blancdeblancs.fi
Weingut Peter Jakob Kühn pani pöytään parasta.
Vierailuni viinitapahtumassa jäi harmillisen lyhyeksi, mutta pikavisiitinkin aikana ehdin tutustua muutamiin ihastuttaviin tuottajiin. Nimekäs ja biodynaaminen Weingut Peter Jakob Kühn oli yksi näistä. Kühnin Rieslingit olivat huippuluokkaa, ja etenkin mineraalinen ja kevyesti kukkainen Grosses Gewächs (Grand Cru) Sankt Nikolaus 2012 hurmasi allekirjoittaneen samettisella pehmeydellään. Myös talon jälkkäriviini Riesling Auslese 2012 jätti niin sanotusti hyvän maun suuhun. Makeutta tasapainotti raikas hapokkuus ja hunajaisuuden rinnalla viinissä maistui herkkä appelsiininkukka. Ostaisin.

Muina iloisina yllätyksinä mainittakoon pienen Jostein & Klein -tilan Rieslingit ja Sauvignon Blanc sekä Weinhaus Meyer-Näkelin Spätburgunder Blanc de Noir 2013, eli Pinot Noirista valmistettu valkoviini. Myös talon punaiset Pinotit ja Frühburgunder eli Pinot Madeleine olivat laadukkaasti tehtyjä ja hienoja viinejä.

Näitä viinejä maisteltuaan ajatus matkasta Berliiniin tuntuu yhtäkkiä vielä aiempaakin houkuttelevalta. Mitenköhän monta eri Rieslingiä mahtaa yhdessä viikonlopussa kaupunkilomalla ehtiä maistaa?0 kommenttia:

Lähetä kommentti