Terassikausi on avattu!

Pääsiäisen pyhinä pääsimme nauttimaan ihanan aurinkoisesta ja läpimästä kevätsäästä, ja otimme tästä avomiehen kanssa kaiken irti avaamalla kattoterassikauden.

Aiempina kesinä olen tainnut hehkuttaakin, että taloyhtiöstämme löytyy terassikäyttöön täydellinen kattotasanne, johon paistaa aurinko koko päivän. Kattoterassilla olemme nauttineet (samppanja)aamiaista, (samppanja)brunssia, (viini)illallista tai vain samppanjaa, ja siihen kyseinen tila onkin aivan täydellinen.

Tänä vuonna terassikauden sai kunnian avata samppanjabrunssi, jolle olimme kutsuneet lähellä asuvan ystävän. Tarjoiluihin kuului normaaleja brunssin elementtejä, kuten croissantteja, juustoa ja leikkeleitä, ja pääsiäisen kunniaksi keitettyjä kananmunia ja Kallen mätitahnaa. Jos ette ole kokeilleet keitettyjä munia mätitahnalla, olette menettäneet upea makuelämyksen!

Kaltbach Gruyere - www.blancdeblancs.fi

Vieraamme toi jälkiruoaksi lähistöllä sijaitsevasta Brklyn Bakerysta vaikuttavia cupcakeja. Jos emme olisi niin ahneita kuin olemme, olisin voinut ottaa näistäkin mestariteoksista kuvan ennen kuin mussutimme ne naamaamme. Etenkin peanut butter cupcake oli melkoinen hitti.

Samppanjabrunssin ykkösasia on kuitenkin itseoikeutetusti samppanja. Tällä kertaa kunnian sai Champagne Delamotte, joka on kunniakkaan Salonin pikkusisko. Delamotten vakiosamppanja on hyvää vauhtia muodostumassa uudeksi talon samppanjaksemme, eikä syyttä. Omenaa, sitruunaa ja appelsiinia maussa ja hekumallisen ihana mousse kevyen hiivaisessa samppanjassa saavat aikaan kokonaisuuden, joka sopii moneen.

Champagne Delamotte - www.blancdeblancs.fi

Delamottea on testattu samppanjabrunssilla, kalan kanssa ja sellaisenaan, ja toistaiseksi se on toiminut kaikkeen. Saattaa hyvinkin olla, että kyseinen samppis on kattoterassin tämän kesän teemajuoma, samalla tavoin kuin Michel Furdyna Brut Réserve viime vuonna.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti