Upea punaviini Prioratista

Silloin tällöin vastaan tulee viinejä, joissa hieno viini ja kaunis etiketti kohtaavat samassa pakkauksessa. Yksi esimerkki tästä on Alvaro Palacioksen Camins del Priorat, joka on viiden rypäleen sekoituksesta syntyvä viini Prioratin kuululta DOQ-alueelta Kataloniasta.

Camins del Priorat on helmi, jota meillä on avomiehen kanssa tapana poimia mukaan matkoilta aina kun siihen törmäämme. Siljan laivojen Bon Vivant -myymälät ovat olleet tässä hyviä lähteitä, samoin erilaiset tax freet erilaisilla lentokentillä. Tämän hetken tietojen mukaan vuosikerta 2012 näyttäisi Siljalla maksavan 17,90 €.

Alvaro Palacios Camins del Priorat 2012 - www.blancdeblancs.fi
Huomaa etketin hienot koruommelkukkaset. Naisellisen etiketin takaa löytyy monella tapaa feminiininen viini.
Tällä kertaa maistoimme Camins del Prioratin vuosikertaa 2012. Tämäkin vuosikerta on kuten kaikki aiemmat maistamamme - ilo avata ja nauttia. Viini on tuoksultaan kompleksinen ja kypsän hedelmäinen. Maussa tulee esiin hedelmien ohella mausteisuutta ja jopa yrttisyyttä sekä pieni häivähdys kukkaisuutta. Kokonaisuus on miellyttävän pehmeätanniininen ja hienostunut punaviini, jota myös tanniineja pelkäävä voi hyvillä mielin maistella.

Nappaa mukaan jos törmäät matkallasi. Voin miltei luvata ettet pety.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti