Chardonnay-lauantai

Kulunut viikonloppu oli ilmiselvästi vedenjakaja kevään ja kesän välillä. Perjantain ulkogrillailun ja lauantain (ja itseasiassa myös sunnuntain...) kattoterassilla nautitun samppanjan jälkeen uskallan melkein sanoa, että kesä on vihdoin saapunut Helsinkiin.

Henriot Blanc de Blancs - www.blancdeblancs.fi
Lauantaina meillä oli pitkästä aikaa illallisvieraita, ja kauniista ilmasta riemastuneina päätimme nautiia aperitiivin aurinkoisella kattoterassilla. Aperitiivin roolia toimitti tällä kertaa Vinatiksesta tilattu uusi tuttavuus, Henriot Blanc de Blancs. 100 % Chardonnayta, siis. Briossia, kukkaa ja hunajaa aromeiltaan tarjonnut valkoisten valkoinen oli mukavan kevyt aloitus illalliselle ja juuri sopiva juoma auringossa nautittavaksi.

Patrick Piuze Terroirs de Chichée 2012 - www.blancdeblancs.fi
Alkuruokana Maison de Blancs tarjoili tällä kertaa limellä, punasipulilla ja korianterilla höystettyä turskaceviceä, jonka kanssa nautittiin Patrick Piuzen Terroir de Chichée 2012. Jo aiemmalta kokeilulta tuttu AC Chablis (myös 100 %:nen Chardonnay, siis) on ihanan kevyt ja sitruksinen, mutta kevyestä tammisuudesta huolimatta raikas chablis'lainen. Vieraiden lähdettyä nautiskelimme avomiehen kanssa viimeiset tilkat Piuzea hymyssä suin - harvat vieraat tajuavat jättää isännille viiniä tiskauksen ankeutta pehmentämään.

Rehellisyyden nimissä viikonloppuna lasiin päätyi Chardonnayn lisäksi myös hyviä punaviinejä, mutta se onkin sitten ihan oman tekstinsä aihe.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti