Deutscher Sekt

Viininvalmistuksen opiskeluun liittyy paljon mielenkiintoisia juttuja. Yksi hauskimmista jutuista on kiinnostavien, joskaan ei ehkä niin merkittävien faktojen oppiminen. Detaljit kun sattuvat olemaan intohimoni.

Yksi oppimistani asioista liitty saksalaisen kuohuviinin valmistukseen. Itselleni ainakin oli uusi tieto, että lähes kaikki Sekt valmistetaan Espanjasta tai Ranskasta peräisin olevista rypäleistä. Kuohuviinistä tulee saksalainen kun se valmistetaan Saksassa.

Jos etiketissä lukee Deutscher Sekt on juoma valmistettu Saksassa kasvatetuista rypäleistä. Tällä merkinnällä on kuitenkin varustettu vain kymmenisen prosenttia maan Sekt-tuotannosta. Oppia ikä kaikki.

Sekt & Brandenburger Tor - www.blancdeblancs.fi
Toukokuun alun Berliinin reissulla tyttöjen kanssa maistelimme aurinkoisella terassilla Sektiä Brandenburgin porttia ihaillen. Rypäleiden alkuperä ei ollut saksalainen, sillä juoma myytiin meille merkinnällä Sekt. Tarjoilija tosin oli sitä mieltä, että meidän olisi kannattanut ottaa lasilliset Moët & Chandon Brut Imperialia, mihin turreina totesimme haluavamme saksalaista skumppaa. No, onhan se saksalaista jos valmistusprosessi on saatettu loppuunsa Saksassa. Ja mieluummin maistelen aina uusia juttuja joita ei pääse kotimaassa testaamaan.

Turistialueen ylihinnoitellulla terassilla Sekt oli muuten hyvä vaihtoehto - lasillinen kuohuvaa maksoi 9 euroa kun ystäväni pulitti latestaan 7,50 €. Arvatkaa vaan kummalla jäi parempi mieli.

Alkon Sekt-valikoimasta näkyy muuten löytyvän kolme Deutscher Sektiä: Becker-Steinhauer Riesling Sekt Extra Trocken, Barth Riesling Brut ja Devil's Rock Riesling Sec. Hakutoimintoa käyttämällä Alkon sivuilta löytyy yhteensä kahdeksan Sektiä Saksasta, joten Suomen markkinoilla Deutscher Sektin osuus näyttäisi olevan poikkeuksellisen korkea.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti