Harvinaista samppanjaherkkua

Vappu on juhlittu, mutta arkeen palaamiseen sijaan matkaan viikonlopuksi Berliiniin. Tyttöjen matkaan piti luonnollisesti valmistautua jo etukäteen, joten vappupäivän menulle pääsi Michel Furdynan naisellinen La Désirée Blanc de Blanc.

Leppäkerttuetiketillä varustettu kuiva samppis on hieman poikkeuksellinen Blanc de Blancs, sillä perinteisen Chardonnayn lisäksi viiniin on käytetty 25 % Pinot Blancia. Champagnessa käytetään useimmiten Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria, vaikka alueella olisikin luvallista käyttää niiden lisäksi neljää muutakin rypälelajiketta - Pinot Blanc on yksi näistä harvemmin käytetyistä.

Michel Furdyna La Désirée - www.blandeblancs.fi
Pinot Blanc tuo valkoisten valkoiseen lisää hedelmäisyyttä ja tekee juomasta puhdasta Chardonnayta kevyemmän juoda. La Désiréessä on kuitenkin tiukka hapokkuus ja hienot pienet kuplat, jotka tasapainottavat elämystä.

Samppanja sopisi mainiosti esimerkiksi valkoisen kalan juomakumppaniksi, ja se on lisäksi oivallinen seurustelujuoma. Vappupäivän kunniaksi La Désirée pääsi kaverin isän tekemien herkullisten munkkien kanssa kimppaan. Yllättävää kyllä Brut-samppis pärjäsi myös sokerikuorrutetuille munkeille.

Samppanjaa ja vappumunkkia - www.blancdeblancs.fi


0 kommenttia:

Lähetä kommentti