Kulinaristin Berliini vol 1: Ottenthal

Ensimmäisenä iltana Berliinissä juhlimme matkakumppanin Charin syntymäpäivää, jota varten halusimme löytää jonkin kivan berliiniläisravintolan - mieluiten hotellin lähistöltä, sillä olimme olleet reissussa aamuyöstä lähtien. Copatinton Teemu vinkkasi minulle ennen matkaa itävaltalaisbistrosta, joka osoittautui sijaitsemaan kävelymatkan päässä hotellilta. Sehr gut, siis!

Suosituksesta innostuneena varasin pöydän Ottenthalista, joka jo heti sisään astuessamme ihastutti lämminhenkisellä tunnelmallaan. Perjantai-iltana ravintola oli aivan täynnä, joten ainakin kuuden hengen seurueena olimme tyytyväisiä pöytävarauksesta.

Ottenthal Berlin alkuruoka - www.blancdeblancs.fi
Jo alkuruoat olivat kooltaan melkoisia.


Ottenthal tarjoilee itävaltalaista bistroruokaa ronskilla otteella. Fine diningista ei missään tapauksessa ole kyse, vaan annokset ovat huomattavan kookkaita, täyttäviä ja osin jopa raskaita. Kirjan paksuisen viinilistan kohdalla nostin suosiolla kädet pystyyn ja pyysin henkilökunnalta suosituksia, joista valitsimme suosikkimme. Päädyimme Jurtschitschin Sauvignon Blanciin Langeloisin alueelta. Tuottaja oli jo ennestään tuttu ja hyväksi havaittu, eikä Sauvignon Blanc tuottanut pettymystä.

Ottenthal Berlin Jurtschitsch - www.blancdeblancs.fi
Jurtschitsch Sauvignon Blanc sopi hyvin Ottenthalin rustiikkisten annosten kanssa.


Alkuruokalistalta pöytäämme päätyivät valkosipulikeitto, friteerattu vuohenjuusto ja kurpitsakeitto. Allekirjoittanut aloitteli lohella ja parsamoussella, jotka sopivat hirmuisen hyvin Sauvignon Blancin kanssa yhteen.

Pääruokana pöytäämme kannettiin wieninleikettä (josta minulla iski melkein annoskateus!), parsaa hollandaise-kastikkeella, juustoknöödeleitä ja leivitettyä nieriää.

Ottenthal Berlin pääruoka - www.blancdeblancs.fi
Ystäväni tilasti knöödeleiden kanssa pikkukannullisen Zweigeltiä.

Itävaltalaiseen keittiöön ei ole aiemmin tullut tutustuttua, joten en osaa ottaa kantaa ravitsemusliikkeen autenttisuuteen. Maut olivat kuitenkin hyvin kohdillaan, palvelu oli ehkä ystävällisintä mitä Berliinissä kohtasimme ja tunnelma oli erinomaisen hieno. Matkaseurueen kaikki jäsenet nyökyttelivät illallisen jälkeen tyytväisen oloisina, joten ihan vikaan ei ravintolavalinta tainnut mennä. Hinnaltaan Ottenthal oli Berliinin hintoihin suhteutettuna kalliihko, mutta näin suomalaiselle kävijälle hinta oli oikein kilpailukykyinen.

Ottenthal on omiaan ainakin rustiikkisen ruoan ja itävaltalaisten viinien ystäville. Suosittelen lämpimästi etenkin niille, jotka eivät häiriinny seiniltä tuijottavista 50:stä Mozartista.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Verkligen! Det var nog en positiv överraskning trots at den hade rekommenderats :D

      Poista