Samppanjakestit

Kävin viime viikolla Cuvée Champagne Clubin järjestämässä bloggaajille suunnatussa samppanjatastingissa, jossa pääsimme maistelemaan valikoitujen pientuottajien samppanjoita. Cuvée antoi ystävällisesti meidän maistella melkoisen setin samppanjoita aina perus-NV:stä Blanc de Blancsien, Blanc de Noirsin ja rosé de saignéen kautta prestiisisamppanjaan.

Cuv.ee samppanjatasting - www.blancdeblancs.fi
Kuvan käyttöoikeudet antoi ystävällisesti Rypäleistä viis!
Sinänsä ketään ei varmaan yllätä se, että allekirjoittanut löysi joukosta melkoisia aarteita, mutta kiinnostavampaa lieneekin se, että tastingissa maistettu Pehu Simonet Blanc de Noirs Grand Cru veti jopa minun mielestäni valkoisten valkoisia pidemmän korren.

Cuv.ee tasting - www.blancdeblancs.fi
Kuvan käyttöoikeudesta kiitos Rypäleistä viis!
Cuvéelta löytyy hauskoja ideoita, esimerkiksi Tupperware-party -hengessä on mahdollista tilata tasting-laatikko ja vetäistä itse samppanjatasting seurueelleen. Perus-tastingsetti sisältää kuusi eri tyyppistä pientuottajasamppanjaa, ja se kustantaa toimituskuluineen 365 €. Edistyneemmät voivat tilailla räätälöityjä paketteja, jotka voidaan valikoida esimerkiksi tuottajan mukaan. Cuvée lupailee myös erilaisia mixed case -tyyppisiä ratkaisuja, jos ei ole ihan varma minkä tyyppiseen tai minkä tuottajan samppanjaan haluaisi tutustua.

Omaan laatikkooni saattaisivat sujahtaa ainakin Léclapartin L'Astre ja Marguet'n Vintage 2008 sekä saman talon Sapience 2006.

Cuv.ee Marguet Sapience 2006 - www.blancdeblancs.fi
Tastingin päätti upean viinillinen prestiisisamppanja Sapience 2006.
Cuvéen kautta on mahdollista päästä testaamaan sellaisia sortteja joihin on muuten vaikea päästä käsiksi. Niin, siis miksi pitäisi maksaa enemmän jonkin pientuottajan samppanjasta kun Alkostakin saa validia kamaa parilla kympillä? Suosittelen kokeilemaan, niin vastauskin selviää samalla.

2 kommenttia: