Vieraissa Virossa

Pari viikkoa sitten mainitsin Korea-aiheisessa postauksessani vierailleeni Viljandissa eteläisessä Virossa kaverini luona. Tallinnan ulkopuolinen Viro oli itselleni aiemmin täysin tuntematonta aluetta, mutta pikavisiitti oli lupaava. Samalla reissulla lupailinkin kokemuksesta innostuneena tarttolaiselle kaverilleni kurkata kesällä miltä Tartto näyttää, joten lähialuematkailua tullee olemaan agendalla enemmänkin.

Viljandi linnanrauniot - www.blancdeblancs.fi
Viljandi on lähinnä kuuluisa vanhoista linnanraunioistaan ja kansanmusiikkifestivaalistaan. Pittoreskilla tavalla kuluneen oloisesta pikkukaupungista löytyy kuitenkin myös yllättävän tasokasta ravintolatarjontaa. Roheline Kohvik tarjosi virolaiseen tapaan übermakeita ja jättikokoisia kakkuja ja leivonnaisia erilaisten yrttiteesekoitusten kanssa.

Roheline Kohvik Viljandi - www.blancdeblancs.fi
Viron 50 parhaan ravintolan listalle päässyt Kohvik Fellin kantoi puolestaan pöytään vähän fiinimpää purtavaa. Kuvan ankkasalaatti ei pääse tässä oikeuksiinsa, sillä kyseessä oli keskimääräistä helsinkiläistä lounassalaattia merkittävästi kookkaampi (ja maukkaampi) annos, joka irtosi alkuruokalistalta hintaan 6,50 €.

Kohvik Fellin Viljandi ankkasalaatti - www.blancdeblancs.fi
Viinilistaa Fellinissä en nähnyt, mutta hyllyltä löytyi ihan lupaavan oloisia viinejä muun muassa Chablis'ta, Côte d'Orilta ja Alsacesta. Kuumeisena ja Korea-reunion/Euroviisu-viikonlopusta väsyneenä ei allekirjoittaneen tehnyt mieli viiniä - uskokaa tai älkää - joten pullot saivat jäädä hyllyyn.

Kohvik Fellin Viljandi - www.blancdeblancs.fi


Mitä opin Viljandin-matkasta? Ainakin sen, että Tallinnan ulkopuolella on paljon elämää joka on jopa kiinnostavampaa kuin läpikotaisin kolutussa pääkaupungissa. Todennäköisyys törmätä ördääviin turisteihin pienenee muuten eksponentiaalisesti Tallinnan jäädessä taakse.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti