Juhannuksen juhlajuomat anno 2014

Olin alunperin ajatellut suositella juhlajuomia otsikolla Keskikesän kuohuvat, mutta vallitsevasta säätilasta johtuen totesin otsikoinnin olevan vääränlainen. Mutta koska itse juon kuohuvaa ja valkoviiniä säästä riippumatta, aion suostella niitä teillekin. Tässä siis juomasuosituksia juhannukselle 2014.

Juhannuksen juhlajuomat - www.blancdeblancs.fi
Kun pullot pienenee niin pidot paranee. Kuvat Alko, kollaasi Fotor.

Samppanja
Oli kylmä tai ei, samppanja kuuluu juhlaan kuin juhlaan. Tänä juhannuksena juodaan Billecart-Salmonin Brut Réserveä (39,90 €). Mineraalinen ja erittäin kuiva Billecart-Salmonin NV sopii alkumaljaksi juhlinnan aloittelun lomassa. Saa taatusti vieraat (ja isännät) hyvälle tuulelle.

Valkoviini
Laatua kalapöytään, tarjoa vieraille Trimbachin Pinto Gris Réserve 2011:ta (18,99 €). Hapokas ja mausteinen alsacelainen yllättää vienolla maanläheisellä sienen aromilla, joka sopii hyvin yhteen kalojen kanssa.

Punaviini
Juhannuksena grillataan, satoi tai paistoi. Jos grillissäsi on ribsejä, kuten meillä, kannattaa viiniksi valita Hewitsonin Baby Bush Mourvèdre (14,98 €). Barossa Valleystä tuleva punkku on miltei helpon hedelmäinen, mutta tarjoaa silti possulle vastusta savuisella yrttisyydellään. Sopii myös vegevaihtoehtona tarjottavalle halloumiburgerille.

Jälkiruokaviini
Kotimaisia mansikoita oli kuulemma tulossa juhannukseksi, joten viinisuositus on ehdottomasti tarkoitettu niille. La Caliera Moscato d'Asti (puolikas pullo 7,66 €) on makea, mutta raikkaan hedelmäinen ja ihanan kupliva. Tässä vaiheessa iltaa plussat matalasta alkoholipitoisuudesta.

Saunasiideri
Juhannussaunaan kannattaa ottaa sen ianikuisen lagerin sijaan mukaan yllättäjä, eli eteläafrikkalainen siideri. Savanna Dry Premium Cider (2,99 €) ei ole ihan täysin kuiva, mutta sen jännä, miltei paahteisen karamellinen maku sopii hyvin puulämmitteisen saunan terassilla vilvoitteluun.

Näillä eväillä on hyvä lähteä kokeilemaan juhannustaikoja. Ja jos hyvin käy, niin tästä juhannuksesta tulee täysin hyttysetön lumen ja pakkasen ansiosta!

2 kommenttia:

  1. Nyt täytyy antaa täydet pisteet kuvakollaasille!! Tossa silmä lepää

    VastaaPoista