Paras kesäpäivä

Aina välillä meillä kiireisillä ihmisillä ihmisillä tulee tunne siitä, että ystäviään ei ehdi tavata tarpeeksi ja isompia kekkereitä ei ehdi järjestää. Viime viikolla keksin tähän idioottimaisen yksinkertaisen ratkaisun, joka ei vaadi liikoja keneltäkään. Konsepti on hyvin yksinkertaisesti ex tempore -piknik: valitse päivä ja paikka, luo Facebook event ja kutsu kaverit. Muista mainita kutsussa, että kukin vastaa omista pikniktarpeistaan.

Piknikillä: boules ja valkoviini - www.blancdeblancs.fi
Sunnuntaina raahasimme itsemme avomiehen kanssa sadetta uhmaten Tähtitorninmäelle sovittuun aikaan. Perille päästyämme sade lakkasi, ja aurinko paistoi suuren osan päivästä täysin pilvettömältä taivaalta ja valtaosa kutsutuistakin uskaltautui paikalle.

BYO-piknikin ohjelmaan kuului pallottelua, frisbeen heittoa ja boules- eli petanque-peliä. Pari peliä boulesia pelanneena toivon, että pelisesongista tulee piiiitkä ja ehdin kehittää heittotaktiikkani edes välttäväksi.

Livio Felluga Colli Orientali del Friuli Friulano 2010 - www.blancdeblancs.fi
Puistoviiniksi mukaan pääsi tällä kertaa kaapista löytynyt Livio Felluga Colli Orientali del Friuli Friulano 2010, joka tulee Slovenian rajalla sijaitsevalta Friulin alueelta Pohjois-Italiasta. Fellugan Friulano täytti puistoviinin roolinsa heittämällä, ja se sopi mainiosti yhteen salaattien, mansikoiden ja juustotäytteisten paprikoiden kanssa. Keskihapokas, sitruksinen ja persikkainen viini osoitti olevansa raikas ja oivallinen kesäjuoma.

Sateen vuoksi uhattuna ollut piknik venähti loppujen lopuksi kuusituntiseksi. Veden loppuminen ajoi lopuksi viimeiset sinnikkäät piknikkaajat kotiin valmistautumaan alkavaan työviikkoon.

Noloa, etten ole tätä konseptia keksinyt aikaisemmin. Konspetia on vielä mahdollista kehittää, ja ainakin naapuripiknikkaajien grilli herätti porukassamme jonkinlaista annoskateutta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti