Vauhtia ja vaarallisia tilanteita viinibloggaajien tapaamisessa

Eilisestä, jo kolmannen kerran järjestetystä viinibloggaajien tapaamisesta ei draamaa puuttunut. Jo alkuasetelma oli hyytävä, sillä sääolosuhteiden vuoksi jouduimme siirtämään piknikiksi suunnitellun illanvieton Winecellarsin tiloihin.

Viinibloggaajien piknik - www.blancdeblancs.fi
Vuorossa punaviinit.
Ensimmäisen juoman maistelun aikana ilta sai hurjan alun, kun Viinihullun päiväkirja -blogin Oton ja Kapinakokki Santeri Hämäläisen tuomat pullot rysähtivät lattialle jääkapin ovesta. Jälki oli brutaalia - lasinsirpaleita ja viiniä oli joka puolella, mutta pahimmat vauriot koki kuitenkin Otto, jonka hellyydellä vaalima pullo oli kokenut kolauksen.

Kävi ilmi, että sokkopulloksi paketoitu samppanja oli Pommery NV 1970-luvun alkupuolelta. No, nyt ainakin tiedämme miltä maistuu 70-lukulainen samppis, joka on filtteröity kahvisuodattimen läpi karahviin. Varotoimenpiteellä yritimme pelastaa mitä pelastettavissa oli ja suodattaa pois mahdolliset lasinsirut.

Pommery NV 1970-luvulta - www.blancdeblancs.fi
Sapelia rankempi avausmetodi.
Hätkähdyttävä alun jälkeen maistelimme osallistujien tuomia viinejä ja arvuuttelimme mitä sisältö mahtaa olla. Sokkomaistelu pudottaa aina tehokkaasti maan pinnalle viinituntemuksen suhteen. Tosin annan itselleni pienen henkisen palkinnon siitä, että australialaiseksi Grüner Veltlineriksi veikkaamani juoma oli Grüner Uudesta-Seelannista (ja meni muuten tokalla veikkauksella maakin oikein).

Allekirjoittaneen tuoma viini hämmensi maistelijat täysin. Itsekin sain jotain aivan muuta kuin olin odottanut. Portugalilainen Aphros Ten 2012 antoi petrolisella tuoksullaan viitteitä Rieslingistä, mutta yrttisen hapokas maku puolestaan huijasi muutaman epäilemään tuotetta Sauvignon Blanciksi. Tilausvalikoimassa reilun 17 euroon hintaan löytyvä viini oli todella mielenkiintoinen tuttavuus. Luomu ja villihiivoilla käytetty Loureiro-rypäleestä valmistettu viini oli koostumukseltaan öljyinen, mutta silti siinä oli hyvä hedelmien ja happojen välinen tasapaino. Taidan käydä poistamassa Arkadian Alkon luomuhyllystä pari tuotetta.

Pommeryn kuvaaminen - www.blancdeblancs.fi
Santeri demonstroi illan ohjelmaa: pullot täytyy muistaa kuvata!
Draamaksi voinee ehkä mainita myös sen, että paikalla oli 10 viinibloggaajaa, mutta kukaan ei muistanut asetella pulloja riviin ja räpsiä kuvia. Illan ehdottomasti kuvatuin kohde oli kaulasta katkennut Pommery. 

Mitä muuta vauhtia ja vaarallisia tilanteita illan aikana sitten sattui, kuulen teidän ihmettelevän. Loppuillasta eräs nimeltämainitsematon viinibloggaaja nappasi käteensä ylijääneen patongin ja löi sillä bloggaajakollegaansa päähän. Toim. huom. allekirjoittanut ei ollut mukana tässä leipomotuotteen väärinkäytössä kuin kuvaajana. Lisähuomiona mainittakoon, että välikohtauksen osallistujista vain patonki koki suurempia vaurioita.


2 kommenttia: