Kesän kotiruokaa

Kesälomalla päivitystahtini on ollut vähän laiskanpuoleinen. Se ei silti tarkoita sitä, ettenkö olisi nauttinut hyviä viinejä ja maukasta ruokaa. Olen vaan niin lomamoodissa, että olen liian laiska kirjoittamaan mitään. Ja haluan nauttia tästä olotilasta niin kauan kuin mahdollista, joten päivitystahti saattaa olla laiskanpuoleinen vielä jokusen viikon.

Kesäruokaa: tortilloja ja valkoviiniä - www.blancdeblancs.fi
 
Kesän maisteluelämykset ovat toistaiseksi olleet vähemmän gourmet-puolella ja enemmän hyvää kotiruokaa ja perusviinejä -linjalla. Yllä esimerkiksi isolle mökkiporukalle valmistettu tortilla-ateria ja kyytipoikana Domaine le Colombierin Vaqcueras Blanc 2013.

Tässä muuten paras tex-mex -vinkki muille helppoa kesäruokaa pohtiville: paista kattilallinen suikaloitua paprikaa ja sipulia matalalla lämmöllä kunnes vihannekset pehmenevät ja muuttuvat makeiksi. Täytä mieluiten maissista valmistetut letut paprikaseoksella, itsetehdyllä vahvasti maustetulla salsalla, proteiinilla (esim. pavut tai jauheliha toimivat hyvin), kotitekoisella guacamolella ja ripottele päälle juustoraastetta ja tuoretta korianteria.

Ruoalle vielä seuraksi hedelmäinen ja hapokas valkkari niin kesämieli pysyy hyvänä kaikilla. Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi yllä mainittua, Vinatiksen valikoimasta löytyvää rhônelaista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti