Puistoelämää

Ne jotka ovat seuranneet blogiani pidempään tietävätkin jo, että mielestäni ultimate puistoviini on Sauvignon Blanc. Ehkä rypäleelle ominaiset vihreät ruohon ja lehtien aromit sopivat tunnelmaltaan nurmikolla makoiluun niin täydellisesti että olen ikuisiksi ajoiksi leimautunut Sauvignon Blancin ja puistossa istuskelun yhdistelmään.

Puistokausi ei ole ymmärrettävistä syistä vielä päässyt kunnolla käyntiin, mutta kuluneena viikonloppuna hyödynsimme avomiehen kanssa aurinkotunnit tehokkaasti siirtyen puistoon aamiaistarvikkeiden kera. Uskaltaisikohan jo luottaa alkaneen sesongin kestävän katkeamattomana kesän loppuun asti?

Viikonlopun puisto-Sauvignoniksi valikoitui tällä kertaa Jean-Marc Brocardin Saint-Bris Domaine Sainte Claire 2012, jonka olen saanut maahantuojalta näytteenä. Fanitan Chablis-guru monsieur Brocardin Chardonnay-viinejä melkoisesti, joten oli kiva päästä maistamaan myös herran Sauvignon Blancia.

Tähtitorninmäki - www.blancdeblancs.fi
Brocardin Saint-Bris omaa Sauvignonille tyypillisiä vihreitä nurmen aromeja ja sitruunaa. Kuiva viini on sopivan hapokas ja kokonaisuus on mukavan kepeä ja raikas. Sopiva mineraalisuus paistaa viinistä läpi tuoden siihen hieman kompleksisuutta. Viikonloppuna myös nautittuun sancerrelaiseen Domaine Vacheronin Chambrates'iin verrattuna Brocard oli raikas ja suutuntumaltaan kevyt, kun taas tammitetusta Vacheronista löytyi rakennetta ja vastinetta vuohenjuustosalaatille.

Letkeä Brocardin Saint-Bris on täydellinen kesäviini, joka sopii puistokäytön lisäksi myös sisätiloihin. Testasimme viinin lohileipien kanssa, ja yhdistelmä oli kerrassaan mainio. Suolainen lohi ja sitruksinen viini tukivat toistensa makumaailmoja hienosti jättäen niin sanotusti hyvän maun suuhun. Tämä voisi muuten sopia hyvin loppukesän rapuviiniksikin.

Jean-Marc Brocard Saint-Bris Domaine Sainte Claire 2012 - www.blancdeblancs.fi


Sauvignon Blanc on vahvasti tunteita herättävä rypälelajike, mutta mikäli kuulut pro-Sauvigon -leiriin, kannattaa Brocardin Saint-Bris laittaa kesän ostoslistalle. Alkossa pullo kustantaa 13,48 €.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti