Tasting notes

Ihmisillä on tapana tehdä toisistaan hyvin poikkeavia maistelumuistiinpanoja viinejä maistellessaan. Itse olen ollut näiden suhteen vähän lepsu, ja monet muistiinpanot ovatkin lentäneet paperiroskikseen irrallisina lappusina.

WSET Advanced -kurssilla opettelimme maistelutekniikkaa perinpohjaisesti, ja kurssin jälkeen olenkin parantanut tapojani melkoisesti. Nykyisin tastingeissä mukanani kulkee aina musta Moleskine, johon kirjoitan tunnollisesti ylös tapahtuman luonteen, päivämäärän ja maistelut viinit. Blogissa näkyvät viiniarvostelut saattavatkin jatkossa parantaa hieman laatuaan, kunhan vain jaksan purkaa muistiinpanojani luettavaksi tekstiksi.

Tasting notes - www.blancdeblancs.fi


WSET systematc approach to tasting opastaa käymään läpi parikymmentä eri osa-aluetta viinistä alkaen sen ulkonäön aspekteista tuoksun, maun ja rakenteen kautta viinin laadun arviointiin. WSET-kurssin systemaattinen maistelutekniikka on perusmaisteluun vähän raskas, joten vedän omissa tasting noteseissani usein mutkia suoriksi ja merkkaan ylös vain tärkeimmät muistettavat asiat. Tosin välillä on hauska purkaa viini kokonaan palasiksi ja käydä läpi tasting-systeemin kaikki osa-alueet.

Omiin muistiinpanoihini olen kehittänyt lisäksi jokseenkin epäammattimaisen, mutta muistettavan tavan merkata ne viinit, joista olen pitänyt. Hyvät viinit saavat muistiinpanoissani plussan, erityisen hyvät viinit kaksi plussaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti