Rapujuhlien 1-2-3

Rapujuhlat kuuluvat itseoikeutetusti elokuun pimeneviin iltoihin. Omalta osaltani rapukausi alkaa yleensä elokuun alkupuolella, kun ystäväni järjestävät mökillään jo legendaariksi muodostuneet PBL Experience -rapujuhlat. Niin jälleen tänäkin vuonna.

PBL:stä on hyvä ottaa oppia parhaiden rapujuhlien järjestämiseen - tässä kolme askelta onnistuneisiin rapukekkeireihin.

1. Valitse seura
Rapuja on kiva syödä kaksinkin, mutta oikea elämys rapujuhlista tulee, kun istutte 30 ystävän kanssa teltassa nauttimassa saksiniekkoja. Snapsilaulutkin raikavat paljon kauniimmin kun stemmoja virittelee useampi kuorolainen.

Rapuja! - www.blancdeblancs.fi


2. Panosta kotimaisiin
Unohda kiinalaiset ja espanjalaiset pakasteravut. Niissä on kovat kuoret ja tuskin lainkaan syötävää. Eivätkä ne ole kovin hyviä. Kotimaisiakin rapuja saa monesta paikasta varsin kohtuulliseen hintaan sekä elävinä että keitettyinä.

3. Päätä juomapuolesta
Rapujen kanssa pitää ainakin olla (hyvää) snapsia, mutta muu juotava on pitkälti makuasia. Toiset tykkäävät oluesta, osa luottaa valkoviiniin. Itse kokeilin tänä vuonna kuohuviinin toimivuutta rapujuomana, ja totesin yhdistelmän hyväksi. Alkoholijuomien lisäksi suosittelen vahvasti myös kivennäisveden tarjoamista, etenkin jos et ole säännöllinen snapsailija.

Ravut ja Lindauer Brut - www.blancdeblancs.fi

+ Bonus
Järjestä jotain kivaa ohjelmaa osallistujille. Esimerkiksi PBL Experiencessä olennainen osa illan kulkua on snapsilaulukilpailu, jossa joukkueet kehittelevät toinen toistaan kekseliäämpiä rallatuksia.

2 kommenttia: