Rosésamppanjoiden eliittiä: Charles Heidsieck Rosé 1999

Pääsin hiljattain vihdoin ja viimein maistamaan Charles Heidsieck Rosé 1999:ta - hetki jota olen odottanut jo tovin. Viime keväänä viinibloggaajien illallisella meillä oli tarjolla yksi yksilö kyseistä juomaa, mutta paha korkkivika esti viinin kunnollisen maistamisen. Edes elmukelmu-kikka ei tätä pulloa pelastanut, joten testaaminen piti jättää toiseen kertaan.

Charles Heidsieck on eräs lempisamppanjataloistani, ja firman Brut Réserve kuuluu selkeästi vakiosamppanjoiden kärkikastiin. Champagne Charlien vuosikertarosé on myynnissä laivoilla, ja laivasta riippuen hinta on viidenkympin molemmin puolin. Siis käytännössä samaan hintaan kuin Alko myy talon vakiosamppanjaa.

Charles Heidsieck Rosé Millésime 1999 - www.blancdeblancs.fi

Rosé Millésime 1999 on syvän lohensävyinen ja lähes tiileen vivahtava. Hempeät pinkit rosét ovat kaukana tästä samppanjasta! Tyyliltään samppis on varsin viinillinen se onkin nimenomaan sopiva ruokasamppanjaksi. Mausta löytyy kirpeää punaista marjaa, itselleni tuli mieleen lähinnä pihlajanmarja ja punaherukka, mutta löytyy siitä myös rosélle tyypillisempää mansikkaa. Hyvät hapot ja pähkinäisyys hurmasivat allekirjoittaneen.

Maison de Blancsissa Charles Heidsieck Rosé 1999 testattiin lohen kanssa, ja hyvin sopi. Myös väreiltään.

Vuosi sitten FINE Champagne Magazine listasi viime vuoden top 10 samppanjaa, ja Charles Heidsieck lähestulkoon puhdisti pöydän. Rosé 1999 on listan neljäs kahden saman samppanjatalon viinin ja Krugin Grande Cuvéen jälkeen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti