Mikä Viini! ja parhaat tärpit

Wennercon ja Alpha Beveragesin vuosittainen tapahtuma Mikä Viini! starttasi eilen ammattilaispäivällä ja Helsingin Mikä Viini! aukeaa yleisölle tänään ja huomenna. Turussa tapahtuma järjestetään puolestaan 25.9.

Tapahtuma on muuten ilmainen, mutta juomalipukkeet pitää tuttuun tapaan maistelua varten hankkia. Lipukkeilla pääsee maistelemaan herkkuja moneen makuun, mutta tapoihini pinttyneenä suosittelen vahvasti tutustumista tapahtuman kuohuviiniloungeen. Vanhan ylioppilastalon yläkerrassa pääsee tutustumaan muun muassa Bollingerin, Louis Roedererin sekä Duval-Leroyn samppanjoita.

Mikä Viini! 2014 Louis Roederer ja Domaine Laroche - www.blancdeblancs.fi
Muina tärppeinä vinkkaan Trimbachin ja Domaine Larochen sekä Ogierin tiskit. Trimbachia maistellessa kannattaa kysellä talon viineistä Anne Trimbachilta ja Larochen pöydän takaa puolestaan löytyy Gwanael Laroche. Larochen kanssa samalta tiskiltä löytyy Ogierin kestoupea rhônelainen Clos d'Oratoires des Papes.

Mikä Viini! 2014 Clos d'Oratoires des Papes ja Anne Trimbach - www.blancdeblancs.fi
Mikä Viini! -tapahtumaa markkinoidaan afterworkiin sopivaksi tilaisuudeksi, ja se sopiikin taatusti hyvin viinien maisteluun ystävien kanssa.

Lisävinkkejä tapahtuman viineistä kannattaa muuten kurkistaa Copatinto-blogista

0 kommenttia:

Lähetä kommentti