Rieslingin riemua: Robert Weil Riesling Trocken

Riesling on ollut jo jonkin aikaa kovassa nosteessa, ja tuntuu kuin siihen törmäisi vähän väliä paikassa kuin paikassa. Silloin tällöin tulee sentään maistettua myös itse (poikkeuksellisen hyvällä maulla) hankittuja Rieslingejä, ja yksi tällainen esimerkki on hiljattain testattu Weingut Robert Weil Riesling Trocken 2012.

Robert Weil on jokseenkin arvostettu saksalaistuottaja, ja luotettavista lähteistä saatujen kehujen perusteella viime kevään Berliinin-matkalla mukaan tarttui pari pulloa Weilin perus-Rieslingiä. Tegelin tax freessä pullon hinta oli 14 euron kieppeillä, mutta kaupungista viini olisi irronnut euron-pari halvemmalla.

Robert Weil Riesling Trocken 2012 - www.blancdeblancs.fi


Rheingausta tuleva kuiva Riesling testattiin kotimaisten rapujen seurana. Rapujen suolaisuus ja viinin omenaisuus sopivat hienosti yhteen, mutta viini oli ihastuttava myös ilman ruokaa. Vaalea väri, hyvä hapokkuus ja kevyt vihreä yrttisyys yhdessä raikkaan sitruunan kanssa tekevät viinistä miellyttävän tuttavuuden.

Suomesta tätä tuotetta ei tietenkään saa, mutta saksalainen verkkokauppa Gourmondo myy Weilin Rieslingiä hintaan 12,90 € (+toimituskulut). Ja Gourmondossa on tarjolla myös tuottajan tyyriimpiä tuotteita, jotka lienevät hienoja viinejä nekin.

Loppukevennykseksi voin kertoa bloggaajan blondihetkestä, kun mietin, että onko tunnettu kellomerkki laajentanut toimintaansa viinibisnekseen. Mutta niitä kalliita kellojahan valmistaa Raymond Weil, ei Robert...

1 kommenttia:

  1. On joskus tullut maistettua Robert Weill, Kiedrich Turmberg viiiniä, ja oli muistaakseni erinomainen.
    Berliini on mielestäni loistava paikka Riesling fanaatikoille, ja siellä itselläkin kiinnostus kyseiseen rypäleeseen aikoinaan heräsi.

    VastaaPoista