Yarra Valley goes Burgundy

Kenellekään ei varmasti enää tässä vaiheessa tule yllätyksenä, että australialaiset viinit ovat ranskalaisten ohella heikko kohtani. Australiasta löytyy aivan upeita viinejä, joista suosikkejani ovat useimmiten valkoiset. Ja pääosin tottakai ne sellaiset, joita ei Suomesta saa.

Yksi australialaisviini, jonka korkkaamista olen odottanut pitkään ja hartaasti on Yarra Yering Chardonnay 2008. Pullo on saapunut Maison de Blancsiin toisen Australian-matkamme yhteydessä maaliskuussa 2011, ja sitä on kypsytelty Australian viiniguru James Hallidayn suositusten mukaisesti tähän vuoteen asti.

Yarra Yering Chardonnay 2008 - www.blancdeblancs.fi
Yarra Yering Suomen syksyssä.
Muisto Yarra Yeringin Chardonnaysta oli, että tyyliltään se oli varsin burundilainen ja tammi oli jo kolmevuotiaassa viinissä hyvin integroitunut. Avomiehen kommentti taisi tuolloin olla luokkaa "in your face Burgundy!". Tässä viinissä yhdistyykin mainiosti kaksi suosikkiasiaani - burgundilaistyylinen Chardonnay Australiasta.

Yarra Yering tasting room - www.blancdeblancs.fi
Yarra Yeringin maistelutila, jossa maistelun lomassa voi kurkkia köynnösten välissä lepääviä kenguruita.
Ensi maistamisen jälkeen viini oli nyt ehtinyt kypsyä kolme ja puoli vuotta lisää, mikä oli tuonut siihen lisää ulottuvuuksia. Upean kullankeltainen Chardonnay oli hekumallisen konsetroitunut, tammi pyöristi viinin hedelmää mukavasti, mutta ennen kaikkea happoja oli tallella vielä upeasti. Yarra Yeringin Chardonnay 2008 tarjosi meille syksyllä 2014 aprikoosia, persikkaa, kvitteniä, sitruunaa, pehmeän savuista tammisuutta ja hurmaavan pyöreän suutuntuman. Tovin lasissa seistyään viini oli raikkaampi kuin heti avaamisen jälkeen, ja tammen savuisuus antoi tilaa hedelmälle.

Yarra Yering - www.blancdeblancs.fi
Yarra Yering verailun arvoinen kohde. Kyltityskin on hoidettu kunnialla.
En voi kuin todeta, että kyseessä on aivan upea viini. Jos olet menossa Melbourneen, niin tee ehdottomasti lenkki Yarra Valleyn kautta ja vieraile Yarra Yeringillä. Ja tuo pullo Yarra Yeringin Chardonnayta minulle!0 kommenttia:

Lähetä kommentti