Blossa 14

Joulu tulee joka vuosi aikaisemmin, jos on ihmisten puheita uskominen. Ikeassakin on kuulemma jo jouluosasto laitettu pystyyn. Joulun odotuksessa on ainakin yksi perinteinen kiintopiste, joka viitoittaa tietä kohti adventtia, nimittäin Blossan lanseeraus lokakuussa.

Jo ikoniksi muodostuneella Blossalla on tapana lanseerata vuosikertamakunsa syyskuussa, ja variantti tulee Alkoon saataville lokakuun alussa, tänä vuonna 6.10. Makuja on vuosien mittaan ollut monenlaisia, joista allekirjoittaneeseen parhaiten on iskenyt parin vuoden takainen yuzun ja inkiväärin makuinen glögi.

Blossa 14 Lavande - www.blancdeblancs.fi
Tänä vuonna makumaailmaa on haettu vähän lähempää, vaikka yhdistelmä eksoottiselta kuulostaakin. Vai mitä sanotte valkoviiniglögistä, jossa on perinteisten glögimausteiden lisäksi laventelia. Ehkä glögintekijöiden mielessä on ollut saada pohjoisen asukkien ajatukset pois synkästä syystalvesta ja suunnata mietteet kesäiseen Provenceen ja sen laventelipelloille.

Kauniin violetin pullon sisältä paljastuu vaalea glögi, joka tuoksultaan muistuttaa lähinnä, no, vaaleaa glögiä. Laventeli jyrää usein muiden makujen yli, mutta Blossan tekijät ovat olleet mausteen käytössä varsin konservatiivisia. Joulumausteiden seasta on tunnistettavissa vain hento laventelinen tuoksu. Myös maussa laventeli on mieto ja dominoivat aromit löytyvät neilikan ja kanelin puolelta. Kukat keventävät kokonaisuutta jonkin verran, mutta ylenpalttista parfyymisyyttä glögistä ei kaikeksi onneksi löydy.

Tämän sesongin Blossa on takuuvarmaa Blossa-laatua, ja tämäkin pullo hupenee taatusti testikierroksen jälkeen nopeasti. Allekirjoittaneen mielestä yuzu-inkiväärin tasolle on vaan lähes mahdoton päästä.

Maistettu Blossa 14 on saatu näytepullona maahantuojalta.

7 kommenttia:

 1. Se yuzu-inkivääri oli NIIIN hyvää! onneks meillä oli sitä vielä viimetalvena jäljellä :) 13 blossa ei oikein kolahtanut, mutta mulla on silti korkeat odotukset tosta uudesta, rakastanhan laventelia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yuzu-inkivääri pitäisi julkaista uudestaan kestosuosikkina! Ainakin mun makuun 14 osui paremmin kuin viime vuoden ruusunmarja-vadelma.
   Kerro mitä tykkäät kun pääset maistamaan :)

   Poista
  2. Ei vielä yuzu-inkiväärin voittanutta tänäkään vuonna. Todellakin parempi kuin viime vuoden versio. Mä olisin kaivannut vähän twistiä vaalean glögin makuun tänäkin vuonna. Ei huono, mutta ehkä odotukset oli liian korkealla.

   Poista
  3. Voi ei, nostinko odotukset liian korkealle? Luulen, että yuzu-huippuvuoden jälkeen Blossallakin on tosi vaikea päästä samalle tasolle, kun siitä niin monet tykkäsivät hurjan paljon. Samoin vuosien takainen mustikka tuntuu olevan vielä monilla mielissä.

   Poista
  4. Et nostanut, mutta yuzu-inkivääri on asettanut riman liian korkealle :D

   Poista
 2. Meillä on yleensä nautittu Loimun vuosikertaglögejä, mutta Blossaakin voisi vaihtelun vuoksi kokeilla. Ainakin Blossan perusglögi on ihan maistuvaa. Pelkän pullon perusteella tuo tämän vuoden Blossa olisi jäänyt hyllylle, mutta jos se ei kerran ole kovin parfyymista, voisi se jopa olla ihan kokeilemisen arvoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loimulla on kyllä tosi kivan näköisiä pulloja, mutta ei ole viime vuosina tullut maistettua. Olen tykännyt enemmän Blossan tyylistä, mutta ehkä pitää ottaa vertailuun kotimainenkin vaihtoehto.

   Poista