Épernay, Paris!

Viikon ihana loma Ranskassa on ohi. Kuvien ja maistelumuistiinpanojen purkamiseen menee varmasti vielä aikaa, joten ennen perusteellisempaa matkakuvausta tässä muutaman kuvan muodossa kurkistus Champagneen ja Pariisiin. Voilà!

Vierailu Krugilla - www.blancdeblancs.fi

Matkan odotetuin hetki oli itseoikeutetusti vierailu Krugilla. Visiitti oli ehdottomasti odotuksen arvoinen!

Köynnöksiä Champagnessa - www.blancdeblancs.fi


Viinimatkalla pitää aina päästä kävelylle köynnösten keskelle, eikä tämäkään matka ollut sen suhteen poikkeus. Bongaa syksyisten köynnösten seasta paikallinen samppanjakissa.

Pulloja Nicolas Feuillatten kellareissa - www.blancdeblancs.fi

Matkan aikana ehdin nähdä melkoisen monta samppanjapulloa ja jokusen kilometrin kellarikäytäviä. Kuvassa Nicolas Feuillatten tuotantoa kypsymässä talon modernissa kellarissa Chouillyssa.

Tasting @ Caves Augé - www.blancdeblancs.fi
Pariisin maineikkaassa Caves Augé -viinikaupassa oli bugundilaisten pientuottajien tasting juuri sopivasti Pariisiin saapuessamme. Kuinka sattuikaan. Kannattaa kurkkia netistä ajankohtia Augén säännöllisille ja ilmaisille tastingeille jos satut olemaan Pariisissa.

Jardin de Tuiliers ja Eiffel-torni - www.blancdeblancs.fi

Pariisiin lempeä syksy mahdollisti puistohengailun ilta-auringossa. Jardin de Tuiliers oli aika täydellinen paikka rankan viinishoppailun jälkeen. Tosin muutama muukin turisti oli saanut saman ajatuksen.

Seafood platter Galeries Lafayetten kalabaarissa - www.blancdeblancs.fi

Pariisissa ollessa kuuluu syödä ostereita. Paljon ostereita! Ja mahdollisuuksien mukaan myös kaikenlaisia muita hassuja mereneläviä. Yksi hyvä paikka testailla meren herkkuja on Galeries Lafayette -tavartalon uuden ruokaosaston kalabaari. Vinkki: saavu paikalle ennen lounasruuhkaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti