Sokkopullon paljastus

Sokkopullotasting on muodostunut viinibloggaajatapaamisissa klassikoksi. Kukin osallistuja tuo mukanaan yhden pullon, joka peitetään siten, etteivät muut osallistujat voi sitä etukäteen tunnistaa. Sokkopulloja availlaan likipitäen satunnaisessa järjestyksessä ja sitten vaan arvaillaan kuka on tuonut mitäkin.

Tällä kertaa Tampereen-keikalla sokkotastingin aloitus tehtiin tyylillä. Isäntämme Pullon hengestä tarjosivat meille Moët & Chandonin vuosikerratonta samppanjaa 1980-luvulta. Moetin hapot olivat säilynet yllättävän hyvin, ja itse sijoitin veikkaukseni 1990-luvulle.

Seuraavana vuorossa oli allekirjoittaneen pullo, joka oli tällä kertaa englantilainen kuohuviini Ridgeview Cavendish 2011. Aiemmilla kerroilla olen aina onnistunut hämäämään muut maistelijat sokkopulloillani, mutta tällä kertaa bloggaajat eivät olleet niin helposti jymäytettävissä, vaikka sussexilaisia monesti champagnelaisiksi luullaankin. Oikea vastaus käväisi jopa keskustelussa, mutta täydelliseen konsensukseen pullon sisällöstä ei päästy.

Viinibloggaajat Tampereella -sokkotasting - www.blancdeblancs.fi


Cavendishin tuorein vuosikerta poikkeaa aiemmin maistamastani olemalla vähemmän paahteinen. Tyypillisimmät samppanja-aromit jäivät pullosta puuttumaan, mikä vuoksi veikkaukset kohdistuivatkin osin myös Champagnen alueen ulkopuolelle. Cavendish oli odottamaani kiltimpi viiini, vakka hapot ja hedelmäisyys olivat hyvin tasapainossa. Tuotteen hintaluokka on kuluttajan kannalta haastava, sillä 29,90 euron hinnalla saa paljon muutakin hyvää.

Tastingistä löytyi hittejä ja huteja moneen makuun. Kaikki olimme yhtä mieltä siitä, että Viinillä-blogin Hetan tuoma kroatialainen Cabernet Sauvignon ei ollut edes maistamisen arvoinen. Kuka tietää minkälainen elämys viini olisi ollut ilman korkkivikaa.

Hittipuolelta mainittakoon Pullon hengen toinen pullo RAR4 Garchancha Negra 2010. Prioratista rinkassa mukana matkustanut pullo yllätti viileän ilmanalan luonteellaan ja tyylikkyydellään.

Nolona myönnän, että en tajunnut edes ottaa kuvaa omasta sokkopullostani, mutta tuossa se on  rivissä toisena vasemmalla yllä olevassa kuvassa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti