Syyssimpukat

Simpukoiden syöminen kuuluu itsestäänselvänä osana syksyyn. Nämä maukkaat nilviäiset kuuluvat ehdottomiin ruokasuosikkeihini, sillä simpukat ovat maukkautensa lisäksi edullisia ostaa ja helppoja valmistaa. Ainoina miinuksina mieleen tulevat ruokamyrkytysriski (jonka pystyy minimoimaan olemalla fiksu sekä keitto- että ruokailuvaiheessa) ja hiekkariski (jonka puolestaan pystyy välttämään huuhtelulla).

Moules Marinière - www.blancdeblancs.fi

Klassisin simpukkarespeti on moules marinière, johon löytyy googlaamalla osumia sellaiset 100 000 kappaletta. Myös kookosmaidossa haudutetut simpukat ovat herkullisia, mutta oma suosikkini on ehdottomasti tomaattikastikkeessa valmistetut italialaiset simpukat Sikke Sumarin tapaan. Tarjoa simpukoiden seurana vielä itse tehtyjä ranskalaisia ja tuoretta maalaisleipää ja helppo, mutta euforinen ateria on valmis.

Viinit simpukoille - www.blancdeblancs.fi
Mitä simpukoiden kanssa sitten kuuluu juoda? Etenkin kermaisten simpukoiden kanssa kannattaa kokeilla hapokasta viiniä, joka leikkaa kerman rasvaisuuden. Yksi hyvä vaihtoehto on Muscadet-viini, esimerkiksi Alkosta löytyvä Le Sancive Muscadet Sèvre et Main Sur Lie 2013. Samppanjan ystävä voi kokeilla simpukoiden juhlavammaksi juomakumppaniksi marraskuussa Alkon perusvalikoimaan saapuvaa Duval-Leroyn luomu-Brutia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti