Vierailu Piemonteen

Tiesittekö, että Tampereella pääsee käymään Piemontessa? En minäkään tiennyt ennen taannoista viinibloggaajien tapaamista. Sokkopullomaistelun ja illallisen jälkeen suuntasimme bloggaajaporukalla kohti Tampereen yötä, mutta ensimmäinen varikkopysähdys ennen baariin päätymistä oli Vinoteca del Piemonte. Viinibaari/ravintola toivotti vieraansa tervetulleiksi inspiroivan houkuttelevalla "Punkku piristää!" -iskulauseella.

Punkku piristää! - www.blancdeblancs.fi

Kahdeksan bloggaajan voimin voisi kuvitella olevan vaikeaa päätyä konsensukseen viinivalinnoista, valinnat olivat loppujen lopuksi yllättävän helppoja. Tilauslistalle päätyivät Spinettan Langhe Bianco 2004 ja Gajan Sito Moresco 2010. Kymmenvuotias Sauvignon Blanc hiljensi meidät heti alkuun. Rypälelajikkeen tunnistaminen oli mahdoton tehtävä, mutta viini oli ikääntynyt hienosti, vaikka olikin ehtinyt hieman parhaan ikänsä ohi. Sito Moresco puolestaan hämmensi meidät sillä, että oli nuoresta iästään huolimatta jo helposti lähestyttävä ja miellyttävä tuttavuus.

Vineoteca del Piemonte - www.blancdeblancs.fi
Piemonten listalta löytyi useita kiinnostavia viinejä, jotka hinnoiteltu varsin maltillisesti. Tampereen joukkojen mukaan vinoteekistä saa myös hyvää sapuskaa kohtuuhintaan, mutta hienon illallisen jälkeen ruokapuoli jäi testaamatta. Paikka on miljööltään tosi symppis ja palvelu oli sopivan ystävällistä. Toivottavasti matkani suuntaa Pirkanmaalle toistekin lähitulevaisuudessa, jotta pääsen vierailemaan Tampereen Piemontessa ja maistelemaan läpi viinilistaa tarkemmin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti