ChamPommard breakfast

Huumorintajuni on yleisesti ottaen varsin verbaalinen, ja tykkään yhdistellä sanoja toisiinsa, jolloin niistä saattaa tulla jotain hauskaa. Yksi esimerkki mielestäni onnistuneesta sanayhdistelmästä syntyi sattumalta Champagnessa aamiaisen yhteydessä. Myös avomiehen mielestä juttu oli toimiva, joten tällä kertaa en hihitellyt yksin omalle nokkeluudelleni.

Mitä syntyy, kun yhdistää kaapista löytyvän avatun samppanjan, puolikkaan Pommardin ja tuoreen, boulangeriesta haetun croissantin? No tietysti ChamPommard breakfast! Vaikka ei tästä sanaleikistä kovin välittäisikään, niin harva tuskin kuitenkaan kieltää konseptin neroutta: hyvää samppanjaa ja maukasta burgundilaista heti aamusta ihanan ranskalaisen aamiaisen kanssa.

ChamPommard breakfast - www.blancdeblancs.fi

Jääkaapista löytynyt samppanja oli Villers-sous-Châtillonin kylässä majaansa pitävän Roger Constant Lemairen Cuvée Trianon, Pinot Noir-Chardonnay blend. Èpernayn majapaikkamme oli samppanjatalon omistuksessa, ja sitä kautta tutustuimme Lemairen samppanjoihin. Trianonin lisäksi talo valmistaa muun muassa hienoa vuosikerta-Blanc de blancsia biodynaamisia viljelymetodeja seuraillen.

Croissant et fromage - www.blancdeblancs.fi


Ranskalaisen aamiaisen punaviini puolestaan oli Domaine Dubreuil-Fontaine Pere & Fils Pommard 2010. Yli 40-vuotiaiden köynnösten rypäleistä valmistettu Pinot Noir oli elegantti, marjainen ja tasapainoinen kokonaisuus. Se sopi yllättävän hyvin aamiaisen ranskalaisten juustojen kanssa yhteen, kun taas croissantin kumppaniksi natsasi paremmin Cuvée Trianon.

Paljon muuta ei hyvään aamiaiseen tarvitsekaan. Hyvät viinit, tuore croissant ja kunnon haisulijuustot ovat aikalailla parhautta lähentelevä päivän aloitus.

2 kommenttia:

 1. Pommard - tuo aamupalapöytien klassikko :)

  Itselläni tosiaan viimevuotisen tilavierailun jäljiltä makaa liuta noita Dubreuil-Fontainen vuosikerran 2011 viinejä kaapissa, mutta en aikonut edes perus-Pommardiin tai Volnayhin vielä hetkeen tarttua. Tilan feminiininen tyyli varmasti auttaa, mutta et silti kokenut tuota kymppiä mitenkään liian kireäksi tai kulmikkaaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää testailla uusia juttuja vähän laatikon ulkopuolelta ;)
   Mulla ei tullut tuosta mitenkään pedofiiliviboja. Olihan se aika nuorekas, mutta ei musta mitenkään liian kulmikas tai kireä. Mutta ihan taatusti paranee vielä huomattavasti, joten säilö pois!

   Poista