Maabongausta

Rakastan matkustamista. Kuulun niihin ihmisiin, joilla on aina oltava vähintään yksi matka suunniteltuna ja varattuna.

Etelä-Korea - www.blancdeblancs.fi
Etelä-Korea
Viime aikoina olen monessa paikassa törmännyt keskusteluun maabongauksesta ja päätin laskea kuinka monessa maassa sitä onkaan tullut käytyä kuluneiden 30+ vuoden aikana. Päädyin nöyryyttävään lukuun 25.

Puola - www.blancdeblancs.fi
Puola
Siis miten niin vain 25, ihmettelin ensin. Minähän matkustan monta kertaa vuodessa! Hetken mietittyäni alhainen luku ei enää ihmetyttänytkään, sillä totesin käyväni usein samoissa maissa. Ranskan osalta olen jo mennyt laskuissa sekaisin. Espanjassa on tullut käytyä yli 15 kertaa ja Italiassakin ainakin kuudesti.

Australia - www.blancdeblancs.fi
Australia
Kalenterivuonna 2014 maalistalleni on päätynyt jo kaksi uutta maata - Irlanti ja Saksa. Loppuvuodesta on näillä näkymin tulossa vielä yksi uusi lisäys ja heti perään toinen keikka Irlantiin ystäväni häihin.

Saksa - www.blancdeblancs.fi
Saksa
Ehkä 25 ei sittenkään ole niin nolo luku. Se on paljon enemmän kuin monella muulla, sitäpaitsi kliseen mukaan määrä ei korvaa laatua. En vaihtaisi kuukauden visiittiä Etelä-Koreassa pois, enkä korvaisi yhtään niitä lapsuuden ihanista Teneriffan-lomista millään muulla kohteella. Australiaan pitää päästä vielä neljännenkin kerran. Ja uusia maita voi bongailla jatkuvasti. Ehkä tällainen kahden-kolmen uuden maan vuositahti on oikein sopiva.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti