Pariisin viinikaupat

Pariisi on monella tapaa viininörtin unelmien täyttymys. Hyviä perusviinejä saa edullisesti niin supermarketista kuin ravintolastakin. Monelle viinialueelle on lyhyt matka ja junayhteydet ovat toimivia. Ennen kaikkea kuitenkin kaupungin lukuisat viinimyymälät ovat täynnä kuriositeetteja ja harvinaisuuksia joista suomalainen kuluttaja voi yleensä vain unelmoida.

Caves Augé - www.blancdeblanc.fi

Pariisin viini-instituutioksi muodostunut Caves Augé on jokaisen viininystävän must-kohde. Jos ei halua tehdä ostoksia liikeen mittavasta valikoimasta, niin ainakin kannattaa käydä pällistelemässä nostalgisen putiikin notkuvia hyllyjä. Erityisesti viinituristin kannattaa tarkistaa Augén säännölliset tastingit, joissa viinikauppa levittäytyy kadulle ja lauma maistelijoita parveilee tuottajien tiskien ympärillä testailemassa viinejä. Ilmaiseksi. Augén fiilisfaktori on luokkaa 10+.

Caves Augé tasting - www.blancdeblancs.fi
Aiemmilla Pariisin-vierailuille suosikiksi on noussut Bastiljin alueella sijaitseva Les Caprices de l'Instant, josta löytyy esimerkiksi hieno valikoima Vouvray-viinejä - sekä nuoria että ikääntyneitä. Tällä kertaa kävimme turhaan nykimässä kaupan ovea, sillä monen muun putiikin tavoin Caprices on suljettu maanantaisin. Samasta syystä meiltä jäivät tällä kertaa kokematta muun muassa sympaattisen oloinen De Vinis Illustribus ja La Cave du Marais.

Ambassade de Bourgogne - www.blancdeblancs.fi

Viimeisimmän reissun ykköslöydäksi muodostui Ambassade de Bourgone, yksinomaan burgundilaisviinejä myyvä viinikauppa/baari. Liike on oikea Burgundi-fanin karkkikauppa laajoine valikoimineen ja kilpailukykyisine hintoineen. Tällä kertaa päätimme testata muutamia ennestään tuntemattomampia tuottajia ja ostimme esimerkiksi pari pulloa Domaine Laruen tuotantoa. Kuulopuheiden mukaan Laruen pitäisi olla up and coming tuottaja. Viinibaarinakin toimiva putiikki on todella symppis ja henkilökunta oli osaavaa. Listalta löytyy myös kevyttä ruokaa, joten liike sopii hyvin vaikkapa lounaspaikaksi tai illan istumiseen.

Saint-Germain-des-Près'n alueelta löytyvä La Dernière Goutte oli myös uusi löytö. Kaupassa on kattava kokonaisuus Ranskan eri viinialueista ja etenkin magnum-kokoisissa pulloissa kauppa lyö kilpailijansa ylivoimaisesti. Myös Dernier Goutte järjestää tuottajatastingeja.

Pariisista löytyy viinikauppoja lähes joka kulmasta, osa on ketjuliikkeistä kuten Nicolas, mutta pieniä liikkeitä on rittämiin. Monien taustalta löytyy intoihimoinen omistaja, joka on kerännyt kauppaansa mielenkiintoisen valikoiman viinejä omien kiinnostustensa mukaan. Kaikkiin kannattaa mahdollisuuksien mukaan pysähtyä, sillä niistä voi tehdä upeita löytöjä. Tai ainakin visiittien perusteella voi muodostaa itselleen kattavan kuvan tiettyjen viinien hintatasosta.

3 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä Anna! Loistava ajoitus, ensi viikolla suuntana Pariisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellistä! Yritän ehtiä postata ravintolavinkkejäkin ennen teidän matkaa. Koska lähdette ja missä asutte?

   Poista
  2. Lähdetään ensi torstaina, mutta en ole vielä saanut tietoa hotellista. Palailen asiaan, kun saan tiedon. Olisi ihan loistavaa, jos ehdit vielä postaamaan ravintolat ennen sitä. :)

   Poista