Iloinen Irlanti

Viime viikkoina on tullut istuttua lentokoneessa melkoinen määrä maileja. Taannoisen Kalifornian-reissun jälkeen kävin kolme päivää kääntymässä kotimaassa ennen seuraavaa matkaa. Uusi matka suuntautui läntiseen Irlantiin Westportiin, jossa irlantilainen ystäväni vietti häitään.

Irlantilaisia lampaita - www.blancdeblancs.fi
Kyllä, Irlannissa on paljon lampaita.


Jetlagista ja työkiireestä johtuen osa olennaisesta omaisuudestani ei päässyt Irlantiin asti, ja esimerkiksi rakas Samsung-kamerani jäi kököttämään kotiin piirongin päälle. Kuvia matkasta on siis rajoitetusti ja nekin kiireessä puhelimella napsaistuja.

Croagh Patrick - www.blancdeblancs.fi
Pyhän Patrikin pyhä vuori Croagh Patrick. Emme jaksaneet kiivetä ylös asti.


Tästä syystä johtuen tämän postauksen kuvat eivät valitettavasti anna oikeutta Irlannin mahtavalle luonnolle ja herkullisille mereneläville. Ehkä uskotte kun kerron, että maisemat olivat huikeita ja ruokakin (pääosin) todella maukasta. Ja sitä oli paljon! Esimerkiksi hääaterialla tarjottiin lihan lisäksi sekä keitettyjä perunoita, perunamuusia että höyrytettyjä vihanneksia sellainen määrä, että kotimaassa jokainen näistä lisukkeista olisi lihapalan kanssa muodostanut kokonaisen annoksen.

Clew Bay oysters - www.blancdeblancs.fi


Parasta Irlannissa olivat kuitenkin läheltä pyydetyt merenelävät. Testasin erilaisia kaloja ja rapuja, mutta suosikikseni muodostuivat Westportin kupeesta Clew Baystä haalitut simpukat ja osterit. Lähiruokaa parhaimmillaan!

Guinness & mussles - www.blancdeblancs.fi


Viinien osalta matka ei ollut hääppöinen, mutta sainpahan nauttia paikallisista herkuista kuten Guinnessistä ja Bulmers-siideristä. Kuuleman mukaan tyypillinen irlantilainen krapulalääke on nauttia ostereita ja Guinnessiä. Häiden jälkeisen aamun vuorikiipeilyreippailun jälkeen me turistit kävimme kuitenkin nauttimassa paikallisessa pubissa simpukoita ja Guinnessiä. Huikea yhdistelmä, uskokaa tai älkää.

Cronin's Sheebeen - www.blancdeblancs.fi
Ehdoton vinkki Irlannin-matkaajille: älkää jääkö Dubliniin roikkumaan! Ainakin länsirannikolla maisemat ovat mielettömiä ja maaseudulla pääsee näkemään paikkoja ja kokemaan juttuja joita ei kaupungissa ole. Westportin Castlecourt Hotel on hyvä tukikohta, josta kannattaa käydä tutkimassa ainakin Croagh Patrick -vuorta ja sen lähellä sijaitsevaa Sheebeen -pubia.

1 kommenttia:

  1. Herättipä hyviä muistoja! Viime reissusta Irlantiin on itellä kulunut jo liian pitkä tovi. Aikoinaan kierrettiin kavereiden kanssa autolla kuukausi saarta ristiin rastiin, Perhokalastuksen ja oluen/viskin merkeissä. Itselle juuri nimenomaan noi länsi rannikon alueet, Galwaysta aina eteläkärkeen asti, tekivät suurimman vaikutuksen. Upea paikka, ja loistavan sympaattista porukkaa!

    http://thesoulofwine.blogspot.fi/

    VastaaPoista