Testissä Mercat

Kävin tässä hiljattain ystäväni kanssa testaamassa Korkeavuorenkadulle avanneen tapasravintola Mercatin. Surin jonkin verran samalla paikalla sijainneen Bistrio 15:ta kuolemaa, mutta odotin tästä huolimatta innolla Mercaton moderneja tapaksia.

Ilman varausta Mercatiin ei tunnu olevan asiaa, ja paikalla oli päosin coolin oloista Ullanlinna-Punavuori -akselin hipsteripopulaa.

Listalla tapasmenu tai à la cartelta voi valita rajallisesta tapasvalikoimasta omansa. Tarjoilijan suositus oli 4-5 tapasta per henki. Rajallinen lista tuntuu usein olevan merkki siitä, että ruoat tehdään huolella ja paremmista raaka-aineista, joten plussat tästä. Lihaa karttavana hämmennyin vegevaihtoehtojen vähyydestä - tapaslistalla oli kaksi kasviannosta jotka molemmat olivat juustopohjaisia. Kysymällä vegeä olisi varmasti saanut, mutta itse lähdin kalalinjalle. Henkilökunta hoiti minulle ystävällisesti menuun kuuluvan kala-annoksen erillisenä tapaksena.

Ravintola Mercat  - wwwblancdeblancs.fi


Annokset olivat kauniita ja maut raikkaita, mutta melko mietoja. Fine dining -tyyppisissä tapaksissa oli käytetty mausteita varovaisesti, poislukien ystäväni kanansydänannos, joka oli todella hyvää. Ruokalistan valinnoista harmitti jälkeenpäin listan toinen vegeannos, eli juustot. 12 euroa neljän juuston tapasannoksesta tuntui jokseenkin ylimitoitelulta.

Omista annoksistani voiton vei poikkeuksellisesti jälkiruoka. Rikas ritari ja maitotiivisteestä valmistettu kinuski oli aivan täydellinen annos. Jopa minusta, joka en yleensä makeasta erityisemmin piittaa. Jos menet Mercatiin, muista ehdottomasti jättää tilaa jälkkärille.

Ravintola Mercat - www.blandeblancs.fi


Viinilista oli mielenkiintoinen ja laseittainkin löytyi kivasti viinejä. Olutta tuntui naapuripöydissä menevän viiniä enemmän, ja ystäväni peukutti kovasti tilaamaansa Rositaa.

Menenkö uudestaan? Todennäköisesti menen, mutta jätän juustot tilaamatta ja kyselen henkilökunnalta muita vegevaihtoehtoja. Erityismaininnan Mercato saa ystävällisestä ja rennon letkeästä palvelusta.0 kommenttia:

Lähetä kommentti