Haute Cuisine

Ranskalaiset leffat ovat heikko kohtani. Lähtökohtaisesti mikä tahansa elokuva on mielestäni hyvä jos se on ranskalainen - ranskalaisleffoissa kun on vaan aina niin hyvä yleisfiilis. Usein elokuvissa ei välttämättä tapahdu kovinkaan paljon, mutta tarinankuljetus ja ranskalainen huumori tekevät niistä silti toimivia.

Pitkän odotuksen jälkeen löysin vihdoin Netflixistä leffan Haute Cuisine - Mestari keittiössä, ranskalaiselta nimeltään Les Saveurs de Palais. Tämänkin missasin sen pyöriessä elokuvateattereissa, joten klassisen leffasalin sijaan elämys siirtyi tällä kertaa kotisovalle. Tosin kotona voi aina maistella elokuvien kanssa viiniä, toisin kuin leffateattereissa.

Haute Cuisine - mestari keittiössä - www.blancdeblancs.fi
Kuva NY Times


Haute Cuisine on tositarinaan perustuva tarina, jossa perinteisestä ja rustiikkia ranskalaisruokaa valmistava kokki palkataan Ranskan presidentin henkilökohtaiseksi keittäjäksi. Leffan parasta antia ovat itsestäänselvästi upeat annokset, joita päähenkilö Hortense Laborie kokkaa. Lisäpisteitä leffa ansaitsee Pariisin maisemista.

Leffassa (ja ylhäällä olevassa kuvassa) esiintyvästä Jean-Marc Roulot'sta kerrottakoon sellainen knoppitieto, että näyttelijäntyönsä ohessa herra on arvostettu viininviljelijä Burgundissa. Domaine Guy Roulot sijaitsee Meursault'n kylässä ja on erikoistunut lieu-dit -viineihin.

Suositukseni Haute Cuisinen seuralaiseksi onkin hyvä pullo burgundilaista valkoista, esimerkiksi juuri Meursaultia. Ja nälkäisenä tätä elokuvaa ei todellakaan kannata edes yrittää katsoa.

6 kommenttia:

 1. Aijai! Kiitti vinkistä. Lähtee ens viikonloppun ohjelmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Feelgood-leffa parhaasta päästä. Älä unohda viiniparitusta ;)
   ps. Löytyy Netflix USA:sta, ei näkynyt kotimaisessa versiossa.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, tiedän mitä katson tänä iltana. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan loistava ja opettelin samalla miten USA:n Netflixin saa käyttöön. Suuret kiitokset!

   Poista
  2. Eikö ollutkin! Sain leffasta myös muutamia uusia resepti-ideoita joita pitää ottaa kokeiluun :)

   Poista