Julkkisviiniä

Julkkisten nimillä myydään kaiken muun ohella myös viiniä. Alkossakin on ollut kaikea Yö- ja Motörhead-viinistä Hunks-skumppaan. Viime viikolla kuulin kampaajalla käydessäni, että Ruotsin miljonääriäiti Maria Montazami on saanut oman viinisarjan, joka sisältää kuohuvaa, valkoista, roséta ja punaista. Täytyy olla laadukasta kamaa!

Onneksi osa julkkiksista on viinimaailmassakin ihan vakavasti otettavia nimiä. Kuuluisin esimerkki näistä lienee muun muassa Ilmestyskirja. Nyt -leffasta tunnettu ohjaaja Francis Ford Coppola, joka valmistaa viiniä Kaliforniassa.

Francis Coppola Director's Pinot Noir 2013 - www.blancdeblancs.fi


Kuukausi sitten San Franciscossa käydessäni maistoin Coppolan Director's Sonoma County Pinot Noirin vuosikertaa 2013. Viini oli kerrassaan kelpo yksilö illanistujaisiin, mutta olisi varmaan hyvä ruokakumppani grillatulle lohelle tai kasviksille, mausteiselle kanasalaatille tai kiinalaiselle appelsiiniankalle.

Sonoma on Pinot Noirin kulta-aluetta, ja rypäle tuntuukin viihtyvän siellä hyvin. Coppolan yksinkertaisemman sarjan Pinot'sta löytyy rypäleelle tyypillistä punaista marjaa pehmeiden tanniinien ja eksoottisten mausteiden seurana. Täten muodostuu mukava kalifornialais-Pinot, jota maistelee ihan mielellään. Director'sin perusteella voisin hyvinkin antaa tämän julkkistilan muillekin viineille mahdollisuuden - esimerkiksi lippulaivaviini Bordeaux-blend Archimedes voisi olla kiinnostava testata.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti