Kaupunkimatkailijan viinivinkit

Kirjoitin pitkäksi venähtäneen tauon jälkeen taas juttua Viini-lehden blogiin, tällä kertaa aiheena parhaat viinimatkailijan vinkit kaupunkilomalle.

Vinarija Milos - www.blancdeblancs.fi
Vinarija Milos sijaitsee Stonissa, tunti Dubrovnikista.


Kannattaa käydä kurkkaamassa check list asioista, jotka viinifriikin on hyvä huomioida ennen kaupunkilomalle lähtöä. Monet kaupungit tarjoavat onneksi paljon muutakin kuin museoita ja kirkkoja.

4 kommenttia:

 1. Hyvä ajoitus, sinänsä kun meillä on suunnitteilla reissu Budapestiin jossain kohtaa kevättalvea. Haastavaksi menee tosin kohdassa 3, kun pitäisi suosia paikallista ja oma tuntemus Unkarin viinien osalta pl. Tokaj on luokkaa joku kuiva Furmint maistui joskus hyvin. Vaikka reissumme onkin olemassa vasta ajatuksen tasolla, otetaan suosituksia niin raflojen kuin kuivien viinienkin osalta ilolla vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, omasta Budapestin-matkasta on jo kulunut sen verran aikaa, että muistot on hieman haalistuneet. Muistelen maistaneeni joitakin ihan hauskoja Kekfrankos- ja Kadarka-rypäleistä valmistettuja punkkuja, vaikka suurin osa niistä oli tietty ihan kuraa.
   Tripadvisorin mukaan House of Hungarian Wines näyttäisi sulkeneen ovensa, mutta ehkä googlettamalla löytyy jokin paikallisiin viineihin erikoitunut paikka.
   Ykkössuositus Budapestista ei kyllä liity viiniin mitenkään, mutta on ihan must: Szechenyi Spa. Menkää sinne tai olkaa kuutioita ;)

   Poista
  2. No noita kylpyläsuosituksia tuntuu riittävän jokaikisellä Budapestissa matkalleella, mutta kiitos kuitenkin :) Punkkujen osalta tosiaan pelottaa, että eteen tulee liian moderneja/kansainvälisia effortteja, mutta optimistisesti ajattelen, että varmasti Unkarillakin on tarjota Itävallan tapaan oikeasti mielenkiintoisia, omanlaisia juttuja á la Sankt Laurent/Zweigelt. Toisaalta muutamien kauppojen valikoimia tsekanneena oon ihan sinut senkin skenaarion kanssa, että poistun kaupungista laukut täynnä Burgenlandin viinejä.

   Poista
  3. Jos kaikki suosittelee kylpylöitä niin siihen on varmaan syynsä ;)
   Olet varmaan googlettanut jo, mutta tällainen lista ainakin löytyi paikoista jossa voisi testailla paikallisia viinejä: http://www.budapestbylocals.com/wine-tasting-in-budapest.html.

   Poista