Miniviini

Joskus tulee vastaan sellaisia hetkiä, jolloin kokonainen 0,75 litran viinipullo on liian iso, mutta onneksi silloin voi kääntyä puolikkaiden pullojen puoleen. Huhujen mukaan keittiöhengetär Martha Stewart ohjeistaa pakastamaan ylijääneen viinin jääpalamuotissa tulevia kokkailuja varten, mutta pakastettu viini kuulostaa mielestäni jopa ruoanlaitossa väärältä joten puolikas pullo saattaa tietyissä tapauksissa olla kokonaista parempi vaihtoehto.

Sain viime vuoden puolella maahantuojalta näytepullon Ruffinon Riserva Ducale Chianti Classicon vuosikertaa 2011 puolikkaassa, eli 0,375 litran pakkauskoossa. Olen toistuvasti hehkuttanut sitä, miten hyvn Chianti sopii pizzalle ja tomaattiselle pastalle, mutta tällä kertaa Chianti Classico pääsi Maison de Blancsissa testiin steak frites -annoksen kanssa. Suomennettuna lautasella oli siis entrecôte, ranskalaisia ja béarnaise-kastiketta.

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico 2011 - www.blancdeblancs.fi


Chianti osoitti sopivansa myös pihviviiniksi. Kauniin punainen Riserva Ducale on juuri sitä, miltä voi odottaakin: kirsikkaa ja yrttejä sopivan tanniinisessa ja helposti lähestyttävässä paketissa. Itse tykkään kovasti Chianti-tyylistä silloin, kun se on tehty hyvin eikä ole liian geneeristä bulkkia (mitä muuten moni suomalainen ravintola meille tarjoaa) ja tämä viini pääsee selkeästi hyväksyttyjen Chiantien kategoriaan.

Ruffinon pikkupullo on hinnoiteltu Alkossa alle kymppiin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti