Wine warehouse

Maailmalla matkaillessani olen käynyt monenlaisissa viinikaupoissa. Mahtavimpia kaikista ovat massiviset, Ikeaa muistuttavat valtavat viinivarastomyymälät, joista löytyy viiniä joka makuun ja tarpeeseen. Voisin hyvin viettää näissä myymälöissä tuntikausia vain ihaillen valikoimia ja arpoen mitä sitä sitten mukaansa toisikaan.

Ensimmäinen kosketukseni viinivarastomyymälöihin oli Australian Dan Murphy's. Danilta löytyy uskomaton valikoima aussiviinejä, ja erityisen peukun ketju saa Cellar Release -ohjemastaan, jossa viinejä säilötään muutama vuosi ennen kuin ne myydään valmiiksi ikääntyneinä. Dan Murphy's myy viinejä myös verkossa, joten pidemmällä Australian-vierailulla ostokset voi tilata asuinpaikkaansa odottamaan.

Dan Murphy's - www.blancdeblancs.fi
Häkeltynyt turre sydneyläisessä viiniliikeessä.


San Franciscossa koin samankaltaisen elämyksen vieraillessani K&L Wine Merchants -liikkeessä. Sisään astuessani näin kilomerkikaupalla hyllyjä vahvalla paikallispainotuksella. Turha kai mainitakaan, että myös K&L:llä on verkkokauppa.

Lontoossa Majestic Wine on oikea viinin varastomyymälä. Pullot on kasattu viinilaatikoiden päälle ja minimostos on kuusi pulloa, mutta monien viinien hinnat ovat edullisia jopa euroturistille. Majestic palvelee asiakkaitaan myös verkossa, ja kuten niin monessa muussakin liikkeessä kotimaan toimitukset ovat ilmaisia.

Maailma on pullollaan toinen toistaan parempia viinikauppoja - erikoistuneita pikkuliikkeitä ja Dan Murphy'sin kaltaisia jättilokaatioita. Meillä Suomessa on Alko.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti