Parhaat häät

Pääsin eilen juhlimaan parhaan ystäväni häitä kaasona, ja täytyy heti alkuun todeta, että olipahan hauskimmat häät joissa olen koskaan ollut. Hääparin tarkoituksena oli järjestää hauskat bileet, joissa kaikki saisivat nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta ja viihtyä hyvässä seurassa. Niinkuin häissä kuuluukin.

Hääplaseeraus - www.blancdeblancs.fi


Näissä häissä joitakin asioita oli tehty hieman eri tavalla kuin yleensä, ja ne kaikki vaan toimivat. Yksi hääparin tekemä huomio oli, että ihmiset janoavat kuohuviiniä. Niinpä valkoviini oli korvattu kokonaan cavalla, jota nautittiin tervetuliaismaljana ja alkuruoan kanssa. Jaume Serra Brut oli aikalailla nappivalinta alkupalana tarjoilluille tapaksille ja ihan mukavasti juoma näytti uppoavan vielä jatkoillakin tanssibiisien välissä palautusjuomana. Hesarin viime keväisen cava-testin voittaja maksaa Alkossa 8,48 €, tai Tallinnassa piirun verran alle 5 €.

Jaume Serra Brut - www.blancdeblancs.fi


Toinen uudenlaista hääajattelua edustava ratkaisu oli hääkakun valinta. Perinteisen kerma/prinsessa/tms. kakkuhässäkän tilalla hääpäri tarjoili kolmen kakun kimaran, josta löytyi suklaakakkua, juustokakkua ja Ellen Svinhufvud -tyyppistä kakkua. Kermakakkufoobikkona myhäilin tyytyväisenä jälkkäriä maistellessani, ja omalta osaltani cheesecake vei selkeästi voiton.

Häiden paras juttu oli ehkä silti kaasokollegani Pinterestistä bongaama idea tanssikengiksi tuunatuista kangastossuista. Yleisen kaasohaahuilun ja parin valssin jälkeen oli poikkeuksellisen miellyttävää vaihtaa stilettikorot lenkkareihin. Suosittelen vahvasti tämän idean kopiomista kaikille tuleville kaasoille ja morsiamille. Jalkojani pakottaa kyllä kenkien vaihdosta huolimatta, sillä tossut jalassa tanssiminen oli niin kivaa, että tanssilattialla vierähti tunti jos toinenkin.

Tanssikengät - www.blancdeblancs.fi


Täydellisten häiden resepti tuntuu olevan aika simppeli: järjestä oman näköisesi häät ja pidä huoli siitä, että ihmiset pysyvät tyytyväisinä hyvän ruoan ja juoman avulla. Kuohuviinin tarjoilu läpi illan ei voi mennä vikaan!

Kuten tarkkasilmäiset lukijat voivat päätellä, on tämä postaus jatkoa taannoiselle Parhaat polttarit -tekstilleni.

1 kommenttia: