Parhaat polttarit

Viime viikonloppuna vietettiin rakkaan ystäväni polttareita, ja kaasona olin kyynärpäitä myöten savessa järjestämässä tulevalle morsiamelle unohtumatonta kokemusta. Helpottuneena mutta haikeana voin nyt nostaa jalat pöydälle ja ottaa rennosti - ainakin vielä hetken ennen häitä.

Wolfberger Crémant d'Alsace - www.blancdeblancs.fi


Viikonlopun ohjelma oli suunniteltu stressittömäksi ja mukavaksi yhdessä hengailuksi, ja tärkein ohjelmanumero oli lauantai-illan dinner. Olimme mukavuudenhaluisina tilanneet ruoat valmiiksi cateringistä, ja saimmekin huikean tapas-elämyksen gazpachoineen, manchegoineen ja scampeineen. Juomapuolesta vastasi alsacelainen Wolfberger, jota oli tarjolla sekä kuohuvassa että stillissä muodossa.

Alkujuomana ennen tapaksia oli aina yhtä tyylikäs Wolfbergerin Crémant d'Alsace Brut (Alkon hinta 14,38 €). Hapokas, sitruunainen ja mineraalinen Pinot Blanc katosi pulloista alta aikayksikön ja pullokuvat päätyivät moniin iPhoneihin muistilistaksi seuraavaa skumppatarvetta varten.

Wolfbergerin Crémant ei ole ihan halvimmasta päästä Alkon skumppia, mutta pullon hinta-laatusuhde on erittäin kohdallaan, ja se sopii kuin nyrkki silmään polttareiden kaltaisiin iloisiin juhliin maljajuomaksi. Tosin tehkää kuten minä sanon, älkää kuten minä teen: käyttäkää oikeita laseja!

Wolfberger Riesling 2013 - www.blancdeblancs.fi


Ranskalainen Riesling ei ole ihan ensimmäinen juoma, joka tulee mieleen yhdistää tapasten kanssa. Kuiva Wolfberger Riesling 2013 on kuitenkin valmistajan skumpan tavoin laatukamaa ja hyvä all-around -viini. Viinivalintaan vaikutti tällä kertaa myös se, että seurueestamme löytyi muutama lähes intohimoinen Riesling-diggari.

Wolfbergerin Riesling on kuiva, sitruksinen ja hyvähappoinen kokonaisuus, josta löytyy sitruksen lisäksi myös omenaa ja mineraalisuutta. Ihan mahtava juoda sellaisenaan, mutta käy monenlaiselle ruoalle. Parhaiten Riesling kävi scampi-salaatin kanssa yhteen, mutta se oli hauska kombo muillekin tapaksille. Ensisijaisesti lähtisin tosin yhdistämään tämän viinin valkoisten kalojen ja muiden merenelävien kanssa. 11,50 euron hinta tekee Wolfbergeristä aika houkuttelevan vaihtoehdon esimerkiksi katkarapukesteille tai rapujuhliin.

Polttaritapakset - www.blancdeblancs.fi


Resepti parhaisiin polttareihin on kuunnella polttarisankarin toiveita ja kehitellä vähän yllätyksiä. Hyvä vinkki tyttöjen poltareihin on pyytää kaikkia osallisia kirjoittamaan, piirtämään tai askartelemaan muulla tavoin morsiamelle tervehdys, jossa kukin kertoo mikä morsiamessa on erityisen hienoa. Aika takuuvarma keino saada juhlien keskipiste tuntemaan itsensä tärkeäksi.

Tärkein vinkki on ehkä kuitenkin se, että kannattaa muistaa ylläpitää morsiamen skumppa-flow koko polttareiden ajan, jotta fiilis pysyy juhlavana.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti