Uutta ja vanhaa

Jos kaapista löytyy pullo aiemmin testaamatonta Chablis Premier Cruta, niin mitä sen kanssa pitäisi oikein keksiä? Tätä pähkimme taannoin Maison de Blancsissa, kunnes ilmiselvä vastaus nousi mieleen: simpukoita valkoviinissä, tottakai!

Domaine de la Motten Vau-Ligneau 2012 on yksi Vinatiksen alle 20 euron löydöistämme. Pullo kiinnosti osin siksi, että viinitalo oli meille ennestään tuntematon ja toisaalta siksi, että Vau-Ligneuta on harvemmin tarjolla.

Domaine de la Motte Vau-Ligneau 2012 - www.blancdeblancs.fi


Vau-Ligneau on Chablis'n Premier Cru-alueista läntisin ja sijaitsee lähimpänä Vau de Veytä. Ainakin Domaine de la Motten Vau-Ligneau on melko tyylipuhdas Chablis Premier Cru - mineraalisuutta fossiilisesta maaperästä, puhdaslinjaista Chardonnayn hapokkuutta ja pitkää Chablis'n makua. Tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus, joka kannattaa erinomaisen hinta-laatusuhteensa vuoksi laittaa seuraavan tilauksen muistilistalle.

Moules Marinière - www.blancdeblancs.fi


Merenelävät, kuten simpukat ja osterit ovat Chablis-viineille klassisia makupareja. Vaikka Burgundista onkin matkaa merelle, on Chablis ikivanhaa merenpohjaa, joten merelliset maut sopivat hyvin Chablis'n esihistoriallisen ajan merenelävien fossiilien tuoman mineralisuuden kanssa. Perinteinen Moules Marinière, eli simpukoita merimiehen tapaan on siis ainakin turvallinen valinta Chablis'lle. Ruokalajin plussiksi laskettakoon lisäksi sen edullisuus ja helppous. Unohtamatta tietysti sitä, että simpukat ovat vaan niin hyviä!

Simpukoiden loputtua päädyimme avomiehen kanssa siihen tuloksen, että Domaine de la Motten Vau-Lineauta nautiskelee kyllä mielellään ilman ruokaakin. Tämän kooperatiivin nimi kannattaa muistaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti