Vuoden Viinit -tuomari

Kaikenlaiseen sitä viiniharrastuksensa myötä päätyy. Yksi näistä tilanteista on Vuoden Viinit, jossa toimin tänä vuonna tuomariston jäsenenä.

Vuoden Viinit -tuomaristo arvioi ja pisteyttää maahantuojien kilpailuun ilmoittamia viinejä yhdeksässätoista eri kategoriassa. Meidän tuomarien onneksi kategoriat on jaettu tuomariporukan kesken, ja itse osallistun yhteensä kahdeksan kategorian arviointiin. Viisi näistä on jo takana, ja ensi sunnuntaina vuorossa on omalta osaltani kolme viimeistä sarjaa.

Vuoden viinit 2015 - www.blancdeblancs.fi


Olin aika innostunut kun minua pyydettiin mukaan tuomaroimaan Suomen parhaita viinejä vuodelle 2015. Jury-vastuu on suuri, sillä palkinnoille päässeet viinit kasvattavat usein myyntiään ansaitsemiensa mitalien ansiosta. Yli kuudenkymmenen tai jopa yli seitsemänkymmenen viinin maistelu yhden päivän aikana on aika puuduttavaa hommaa, ja varsinkin loppupäivästä arvostelun ja pisteytyksen tasa-arvoisuuteen pitää kiinnittää erityistä huomiota. Onneksi taukoja pidetään aina noin 12 viinin jälkeen, joten maku- ja tuoksuaistit pääsevät välissä hieman palautumaan.

Itselleni haastavinta on ollut 100 pisteen asteikon käyttö. Olen aiemmin maistellessani miettinyt, minkälaisia pistemääriä eri viinit mielestäni ansaitsisivat, mutta en ole koskaan aiemmin systemaattisesti pisteyttänyt maistelemiani viinejä.

Vuoden viinit 2015 tuomarointi - www.blancdeblancs.fi


Vuoden Viinit -kilpailun tavoite on mielestäni innostava: edistää viinin tuntemusta kuluttajien keskuudessa ja edistää viinikulttuurin leviämistä maassamme. On ihan mukava ajatella olevansa (myös tätä kautta) mukana näiden mieltä ylentävien tavoitteiden jalkauttamisessa.

Nyt odotetaan vain jännityksellä mitkä viinit ovat ansainneet tuomariston luottamuksen tänä vuonna.0 kommenttia:

Lähetä kommentti