Morgenmad

Kööpenhamina on täynnä kahviloita ja ravintoloita aamunälkäisille ja kaupunki on kuuleman mukaan brunssien luvattu maa. Morgenmadia eli aamiaista on tarjolla moneen lähtöön, ja soveltuvien aamupalapaikkojen valinta lyhyellä reissulla oli melko haastavaa, sillä vaihtoehtoja oli ihan liikaa.

Ensimmäisenä aamuna teimme potentiaalisen turistivirheen ja lähdimme metsästämään aamuruokaa Nyhavenin turistialueelle. Potentiaalinen riski osoittautui loppujen lopuksi hyväksi valinnaksi, vaikka seurueen kahta lihankarttajaa lista vähän aluksi hermostuttikin. Aamiaislautasen kinkut ja makkarat sai vaihdettua lihattomiin versioihin tarjoilijan "are you vegetarian, or something" -ihmettelyn jälkeen.

Aamiainen Nyhavenissa - www.blancdeblancs.fi


Paistetun munan päälle ripoteltu parmesan-raaste ja lohisalaatti olivat aivan nerokkaita osasia annoksessa, ja kaiken kruunasi lasillinen Anna de Codorníuta. Nyhaveniin aurinkoisen näkymän tarjonneen sympaattisen ravintolan nimi on valitettavasti päässyt unohtumaan matkan varrella, mutta Köpiksen-matkailijan kannattaa yrittää bongailla 125 kruunun arvoista aamiaislauatasta ulkona olevilta menuilta.

Sunnuntaina testasimme monta suositusta saaneen Dyrehavenin ihan Airbnb-kämppämme naapurissa Vesterbrossa. Päädyimme kaikki avocadoannokseen, jossa oli tuoretta avocadomössöä tumman leivän päällä, raejuustoa ja löysäksi keitetty muna. Aivan ilmiömäisen ja yksinkertaisen mahtava annos, mutta katselimme silti kateellisina viereisiin pöytiin kannettavia eggs benedict -annoksia lohella. Dyrehaveniin eksyville suosittelen vahvasti reilun euron maksanutta inkiväärishottia, joka herättää tehokkaasti aamu-unisemmankin turistin.

Aamiainen Vesterbron Dyrehavenissa - www.blancdeblancs.fi


Huipputrendikkään oloinen Dyrehaven on muuten sen verran suosittu paikka, että kannattaa olla ajoissa paikalla. Sunnuntai-aamuna pöydät olivat täynnä ja jono tiskille pitkä jo pian kymmenen jälkeen. Paikka on kuulemma onnistunut valinta myös baari-iltaan.

Ruotsia taitavien Köpiksen-matkaajien kannattaa huomioda, että frokost on Tanskassa lounas eikä aamiainen. Ja suomalaismatkailijan on hyvä pitää mielessä, että useimmissa paikoissa aamiainen tarjoillaan valmiina lautasannoksina eikä all you can eat -buffana.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti