Vuoden viinit 2015

Ne on taas valittu, vuoden parhaat viinit. Minulla oli kunnia olla mukana maistelemassa ja tuomaroimassa kilpailuun osallistuneita viinejä, ja aikamoinen urakka tuo olikin. Olin mukana tuomaroimassa kahdeksaa kategoriaa, joissa maisteltiin kolmen päivän aikana yhteensä 202 viiniä.

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät Vuoden viinit -sivulta, mutta tässä postauksessa keskityn niihin kategorioihin joissa minulla oli näppini (tai oikeammin tuoksuepiteelini ja makunystyräni) pelissä.

Vuoden viinit 2015 kategorioiden voittajat - www.blancdeblancs.fi


Valitettavasti en ollut mukana tuomaroimassa kategoriaa jossa maisteltiin vuoden viiniksi noussut Durius Tempranillo, joten en osaa antaa viinistä omaa mielipidettäni. Mieluiten olisin tietysti ollut mukana tuomaroimassa myös samppanjoita, mutta tällä kertaa en päässyt paikalle samppanjapäivänä.

Vuoden viinit 2015 kategorioiden voittajat - www.blancdeblancs.fi
Hauskaa oli huomata, että annoin lähes säännönmukaisesti oikeasti hyviä pisteitä niille viineille, joista tykkään myös silloin, kun tiedän mitä juon. Tosin nyt jälkikäteen katsottuna eri kategorioiden välillä näyttää omissa pisteytyksissäni olevan tiettyjä epäjohdonmukaisuuksia. Tuomaroidessani kiinnitin erityisesti huomiota siihen, oliko viini hyvin valmistettu ja olivatko sen eri elementit tasapainossa. Näin siis puhtaasti parhaalta maistuvat viinit eivät välttämättä saaneet minulta korkeimpia pisteitä, mikäli niissä oli esimerkiksi paljon alkoholia tai teennäisen oloinen hapokkuus.

Ehkä uskottavuuteni säilyy kuitenkin jossain määrin jos kerron, että minulta korkeimmat pisteet saaneet viinit löytyvät kuohuviinisarjasta.

[edit 13.3.] Ensimmäisessä kuvassa Mud Housen kohdalla luki sarjana uuden maailman valkoviinit alle 11 euroa, vaikka sarja oli uuden maailman valkoviinit yli 11 euroa. Tieto korjattu.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että ovat ottanet nuorisoa mukaan tuomaroimaan! Hatun nosto sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Sanoivat että olivat uudistaneet tuomaristoa nimenomaan nuorempaan suuntaan tänä vuonna. Oli kyllä hauskaa olla mukana :)

      Poista