Huippu Heidsieck

Olen moneen otteeseen kehunut blogissa ja blogin ulkopuolella Charles Heidsieckin samppanjoita. Talon Réserve Brut on yksi parhaista, jos ei jopa paras vakiosamppanja. Talolta löytyy myös muita upeita ja blogiinkin päässeitä juomia, kuten vuosikertarosé ja prestiisi-Blanc de Millenaires. Yksi Heidsieck-suosikeistani ei ole kuitenkaan jostain syystä koskaan päässyt  blogiin, nimittäin Charles Heidsieck Brut Millésime 2000.

Charles Heidsieck Millésime 2000 - www.blancdeblancs.fi


Champagne Charlien vuosikertasamppis on aika täydellinen kokonaisuus. Kaunis syvän kullankeltainen väri, jo hieman kehittynyt, kermainen ja täyteläinen juoma on toisaalta raikkaan hapokas ja hedelmäinen. Moussemainen vaahto ja briossisuus vievät heti ajatukset laadukkaaseen vuosikertasamppanjaan. Tämän kanssa kun valmistaa sahramilla maustetun hummerikeiton, niin saa myhäillä autuaan onnellisena.

Viking Linelta Heidsieckin vuosikertasamppanjaa saa saa euron verran halvemmalla kuin saman talon vakiosamppanjaa Alkosta. Jo melkein tämän älyttömän hyvän samppanjan takia kannataa lähteä risteilylle. Tosin nyt valikoimissa näyttää olevan vuosikerta 2005, jota en ole vielä päässyt maistamaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti