Inspiraatiota pääsiäiseen

Huolet pois, en aio tänä vuonna suositella punaviiniä pääsiäislampaalle. Vaikka monissa asioissa tykkään kovasti perinteistä (ja säännöistä), olen myös tietyissä tapauksissa kova etsimään uusia tapoja tehdä asioita. 

Viime pääsiäisenä Maison de Blancsin pääsiäisaterialla tarjoiltiin ankkaa, uuniomenoita ja alsacelaista Muscatia. Tämän vuoden menu on vielä pahasti vaiheessa, mutta yksi kevääseen hyvin sopiva inspiroiva idea voisi olla esimerkiksi keväisen kalapainotteinen menu ja sen seuraksi tuttuun tapaan hyvä Chablis-viini. Inspiraation sain tässä taannoin, kun pääsin Emoon maistelemaan Domaine Larochen viinejä ja keittiömestari Pekka Terävän pikkupurtavia.

Domaine Laroche 1er Cru Les Vaudevey 2011 - www.blancdeblancs.fi
Les Vaudevey kuvassa toisena oikelta, magnum-pullossa tottakai.


Viini-lehti valitsi viime vuoden puolella Domaine Larochen 1er Cru Les Vaudevey 2011:n vuoden parhaaksi valkoviiniksi. Tämän palkinnon tiimoilta viinitalon brand ambassador Gwanaël Laroche oli Suomessa maistattamassa Chablis-viinejä, kruununjalokivenä tietysti voittoisa Les Vaudevey. Happopommi-viinien seuraksi Pekka Terävä tarjoili mm. rapua ja miekkakalaa. 

Rapua ja miekkakalaa - www.blancdeblancs.fi


Miekkakala on jokseenkin nerokas kala, joka on jotain tonnikalan ja lihaisan valkoisen napsijan väliltä. Jos jostain saisi käsiinsä miekkakalaa, voisi pääsiäispöytään kattaa sitruksisen, mineraalinen ja omenaisen Premier Cru -Chablis'n seuraksi grillattua miekkakalaa, tomaattisalaattia ja pikkelöityä sipulia. Premier Crussa on sen verran potkua, että se vaatii seurakseen hieman tuhdimpaa kalaa. Hätätapauksessa miekkakalan tilalle voisi miettiä vaikkapa grillattuja kampansimpukoita lihaisan seafood-elämyksen aikaansaamiseksi.

"If you would ask me to give a glass of Chablis I'd give you a glass of Les Vaudevey. It's about elegance."
- Gwanaël Laroche

0 kommenttia:

Lähetä kommentti