Pääsiäinen twistillä

Uhoamisestani huolimatta Maison de Blancsin pääsiäismenulla oli kuin olikin tarjolla lammasta ja punkkua. Tosin lammas oli laitettu aasialaisittain ja itse vaihdoin lampaan toiseen vaihtoehtoon ja söin lampaalle valmistetussa marinadissa maustettua ankanrintaa. Ja punkkukin oli kerrassaan maukasta. Pääsiäisen lammasta ja punkkua -kliseenkin voi kaikeksi onneksi toteuttaa modernilla twistillä.

Yves Leccia Patrimonio 2008 - www.blancdeblancs.fi


Pääsiäisviiniksi valikoitui korsikalainen Yves Leccian Patrimonio 2008. Kauniin viininpunainen, hedelmäinen ja mausteinen viini oli liharuoalle sopivan tanniininen ja miellyttävän tasapainoinen. Viinin päärypälelajike on Korsikalla kasvava Nielluciu, joka on saanut tuekseen hieman tutumpaa Grenachea.

Pääsiäisateria modernilla twistillä - www.blancdeblancs.fi


Hyvästä viinistä huolimatta illallisen hitiksi nousi ainakin omasta mielestäni lampaan (ja siis myös ankan) aasialaishenkinen marinadi. Avomies oli poiminut summittaisen reseptin mukaansa poikien mökkireissulta, ja ylenpalttisten kehujen jälkeen marinadi oli pakko ottaa testiin. Ja mielettömän hyväähän se oli. Suosittelen ehdottomasti testaamaan ja kokeilemaan eri ainesosien suhteita oman maun mukaan.

Aasialainen marinadi lihalle

Valkosipulia (paljon)
Inkivääriä (erityisen paljon)
Korianteria (käytä myös juuret hyvin pestyinä)
Chiliä
Tummaa sokeria
Soijaa
Ketsuppia
Öljyä

Keitä ainekset tahmeaksi marinadiksi ja mausta liha ennen paistamista.

Tarjoa marinoitu liha tuoreen korianterin, chilin ja limen lohkojen kanssa. 0 kommenttia:

Lähetä kommentti