Viskiä, giniä!

Lähiruoka ja paikalliset pienpanimotuotteet ovat kovassa huudossa. Samaa logiikkaa venyttämällä Helsingissä tislatun väkevän viinan pitäisi olla tosi kova juttu. Haastelliseksi sen tekee vain Suomen alkoholilainsäädäntö.

Kävimme viinibloggaajaporukalla Teurastamolla sijaitsevassa Helsinki Distilling Companyssa kyläilemässä ja tutustumassa viskin ja ginin teon saloihin. Lainsäädäntöön nojaten emme tietenkään saaneet maistaa tislaamon tuotteita, mutta onneksi niitä on saatavilla muualla (esim. Teurastamon Kellohallissa ja B-Smokeryssä). Visiitti oli tästä huolimatta kiinnostava, sillä tietoni väkevien alkoholien valistamisesta perustuvat WSET-oppikirjan teksteihin ja kuviin. Irlannista Suomeen kotiutunut oppaamme Seamus oli aidosti innoissaan työstään, tislaamon tuotteista ja sen tulevaisuudesta, mitä on aina ilo kuunnella.

Helsinki Distilling Company - www.blancdeblancs.fi


Tislaamon viskiä vielä odotellaan kypsyväksi, mutta giniä on tarjolla valikoiduissa paikoissa, ja Alkossakin oli alkuvuodesta satsi, joka myytiin nopeasti loppuun. Gini on aina ollut juoma, jota olen pyrkinyt välttelemään viimeiseen asti, mutta sain kerran mahdollisuuden maistaa ystäväni (laillisin keinoin) hankkimaa Helsinki Dry Giniä, ja totesin sen olevan ensimmäinen koskaan maistamani gini joka oli hyvää. Ginin tyypillisesti kitkerä maku taittuu Helsinki Dry Ginissä pyöreän pehmeäksi, mikä onkin Helsinki Distilling Companyn tavoite viinoissaan. Lienevätkö pehmeän maun taustalla tisleen maustamiseen käytetyt ruusun terälehdet vai jokin muu mauste, mutta etenkin miedon tonicin kanssa gini oli oikein miellyttävä kokemus.

Tislauspannun sisus - www.blancdeblancs.fi
Oletko joskus miettinyt miltä näyttää tislauspannun sisus? Think no more!


Helsinki Distilling Company on muutaman intohimoisen tislaajan projekti, joka ei vielä ole kaupallisesti kovin suuriskaalainen. Pidän peukkuja tislaamon kundeille, sillä uskon että Suomessa on jatkossa enemmän kysyntää laadukkaalle lähiviinalle.

Helsinki Dry Gin - www.blancdeblancs.fi
Oppaamme Seamus esittelee ylpeänä tislaamon Helsinki Dry Giniä.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti