Brunssilla

Olen tavoistani poiketen käynyt viime viikkojen aikana brunssilla ravintolassa, jopa kolmesti. Yleensä tykkään tehdä brunssini itse, sillä silloin saan syödä (ja juoda) juuri sitä mitä itse haluan.

Testiin pääsi ystävän polttaripäivänä muutama viikko sitten Ruoholahden ilmeisesti jälleen kerran uudistunut Faro.

Faron brunssi

Faron 24 euron brunssilla oli runsaasti valinnanvaraa salaattipöydässä, lämpimissä ruoissa ja jälkkäritarjontakin oli ihan kattava. Buffassa oli tarjolla muun muassa sinisimpukoita ja graavilohta, näistä isot pointsit ravintolalle. Erityisplussan Faro saa kuitenkin siitä, että brunssilla oli tarjolla ihan oikeaa aamupalamateriaalia, kuten jogurttia - brunssit kun tuppaavat kokemukseni mukaan useimmiten olemaan enemmän lounasbuffa-tyyppisiä. Brunssilla on tarjous-Proseccoa laseittain. Skumppa oli perushyvää brunssikamaa, mutta mitään voimakkaita "oih, ihanaa" -elämyksiä se ei herättänyt. Hienoa on myös se, että Farossa mehu kuuluu brunssin hintaan, toisin kun monessa paikassa nykyisin.

Farossa on kiva kanavanrantaterassi, joten kesäbrunssilla voi myös nautiskella auringosta ja yrittää samalla vakoilla ruoholahtelaisten elämää. Tänne tulen todennäköisesti uudestaan.

Faron brunssi - www.blancdeblancs.fi


Viime sunnuntaina suuntasin brunssille Koffin-puiston uuteen Southparkiin, joka on avannut vanhan Café Fannyn tiloihin. Paikka on uudistunut sisustukseltaan ja konseptiltaan, ja ainakin seinällä olevien tekstien mukaan tyyli on Cali vibes. Brunssin hinta on 19,50 €/hlö, mutta se on huomattavasti Faron brunssia suppeampi. Viime sunnuntain brunssi oli kuppilan ensimmäinen yritys, mutta parantamisen varaa on vielä. Ensimmäisenä seurueessamme nousi ongelmaksi se, että ravintolasta ei löytynyt ainuttakaan lasten tuolia eikä vaunuja saanut tilanpuutteen vuoksi tuoda sisään. Tähän on varmasti tulossa pian korjausta.

Ruokakonseptina Southparkissa oli "rakenna oma pitasi". Täytteenä oli erilaisia salaatteja, couscousia, kastikkeita, marinoitua sipulia jne jne. sekä pulled porkia. Kasvissyöjille oli possun sijaan munakoisoa. Vaikka tykkäänkin kovasti munakoisosta, niin vähän jäi paha mieli siitä, että minun ajateltiin pärjäävän leivällä ja paistetulla munakoisolla. Proteiinia ei kasvissyöjälle löytynyt lainkaan, kun espanjalainen munakaskin sisälsi kinkkua. Eikä tästä näkynyt missään varoitusta, joten innoissani aloin lappamaan munakasta naamaani kunnes huomasin että kinkkuahan siellä oli.

Southpark brunssi - www.blancdeblancs.fi


Skumppatarjouksia ei näkynyt, ja halvin skumppa oli hinnaltaan 42 €/pullo. Se oli loppu. Päädyimme ottamaan pullon kreikkalaista roséskumppaa henkilökunnan suosituksesta, hintaan 47 €/pullo. Plussat henkilökunnalle tästä suosituksesta, muuten olisimme ottaneet perus-Proseccoa, 48 €/pullo.

Southpark brunssin skumppa - www.blancdeblancs.fi


Paikka on modernisti sisustettu, Koffin puistoon aukeava terassi on kiva ja henkilökunta ystävällistä. Brunssin konseptia ja toteutusta varmasti vielä viilataan ensimmäisen päivän jälkeen, joten tällekin paikalle voi varmasti vielä antaa uuden mahdollisuuden.

Se kolmas testattu brunssipaikka oli Block by Dylan, mutta sieltä ei valitettavasti ole kameraan saakka päätynyt kuvamateriaalia. Skumppa oli hyvää ja salaattibuffa on mainio. Traditionalisti innostui myös karjalanpiirakoista ja munavoista. Brunssin päätös jättää teollisuusruokalamaisen tunnelman, kun astiat pitää itse viedä astiankeräilypisteeseen. Jos ruoasta maksaa lähemmäs parikymppiä, tuntuu tällainen itsepalvelu vähän tökeröltä.

Block by Dylanista löytyy hyvä arvostelu Stellar-blogista.

2 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoisia arvosteluja, kiitos Anna! Jännittää hieman ensi viikon dinner Southparkissa - toivotaan parasta :)

  … ja ihana, että pidit Dylan-arvostelusta!

  Betina / www.stellarstories.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raportoi sitten heti Soutparkista, olisi kiva kuulla muitakin mielipiteitä :)

   Poista